DUPLO VIŠE NEGO JUČER: 301 novozaraženi u Federaciji

DUPLO VIŠE NEGO JUČER: 301 novozaraženi u Federaciji

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12h) u Federaciji BiH su testirana 974 uzorka, od kojih je 301 pozitivan na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskoj, Srednjobosanskoj, Zeničko-dobojskoj, Tuzlanskoj, Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj, Bosansko-podrinjskoj i Sarajevskoj županiji.

U Federaciji BiH do sada je testiran 89.551 uzorak, a COVID-19 je potvrđen kod 7.517 osoba. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH su se oporavila 3782 pacijenta, 181 pacijent oporavio se u protekla 24 sata, a trenutačno je aktivno 3.557 slučajeva-oboljelih od COVID-19.

Do sada je zabilježeno 178 smrtnih slučajeva. U posljednja 24 sata Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljeno je pet smrtnih slučajeva, preminule su žene iz Tuzle, Lukavca, Kalesije i Sarajeva, te muškarac iz Sarajeva. Također, Zavodu je u posljednja 24 sata prijavljeno još pet smrtnih slučajeva, a radi se o pacijentima iz Mostara, Visokog, Žepča, Gračanice i Zenice, koji su preminuli u razdoblju 30.07.-02.08.

Ljudi svih starosnih dobi mogu se zaraziti koronavirusom. Budite odgovorni, slijedite savjete zdravstvenih stručnjaka i nadležnih institucija. Neophodno je pridržavati se mjera osobne zaštite, držanje razmaka od dva metra i izbjegavanje rukovanja i grljenja, nošenje maski u zatvorenom javnom prostoru te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, upozoravaju iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Izvor: Hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar