• ODGOVOR NA INICIJATIVU GRUPE VIJEĆNIKA
  • ODGOVOR NA INICIJATIVU GRUPE VIJEĆNIKA
  • ODGOVOR NA INICIJATIVU GRUPE VIJEĆNIKA
  • ODGOVOR NA INICIJATIVU GRUPE VIJEĆNIKA

ODGOVOR NA INICIJATIVU GRUPE VIJEĆNIKA

Na sjednici Općinskog vijeća dana 28.06.2016. godine grupa vijećnika predvođena Slavom Bilićem (HDZ BiH) pokušala je preko Općinskog vijeća nametnuti neprihvatljive i diskriminatorske stavove za pojedine poduzetnike u našoj općini.

Navedena grupa vijećnika tražila je da Općinsko vijeće svojim zaključkom oslobodi plaćanja poreza na promet nekretnina osobu tj firmu koja je kupila zemljište i zgrade nekadašnje tvornice UNIS u Prozoru, ili da općinsko povjerenstvo za procjenu nekretnina smanji vrijednost te nekretnine na 500.000,00 KM. Iako je riječ o zakonom utvrđenoj stopi od 5% poreza na promet nekretnina, grupa je vrlo otvoreno tražila odstupanje od zakonskih odredbi po bilo kojem osnovu kako bi taj poduzetnik ili grupa poduzetnika imala povlašten položaj u odnosu na sve druge kupce nekretnina. Napominjem da se godišnje izvrši oko 50 kupoprodaja nekretnina, a poseban status su tražili samo za jednog kupca, što je potpuno diskriminatorski, neprihvatljivo i nezakonito.

Svojim drskim stavovima i traženjima da se postupa nezakonito ta grupa pravi pritisak i na Općinsko vijeće i na općinsko povjerenstvo za procjenu vrijednosti nekretnina. Nakon što nisu uspjeli u svom naumu, Slavo Bilić je napustio sjednicu Općinskog vijeća, zajedno sa još nekim vijećnicima, čime je pokazao da mu je interes vrlo uzak, u korist bogatih pojedinaca a na štetu svih ostalih građana i poduzetnika.

Poručujem da nikakvi pritisci i torture koje mogu kreirati interesne grupe danas bogatih poduzetnika, makar oni išli i preko Slave Bilića i njemu sličnih vijećnika, neće pokolebati mene kao načelnika  niti odgovorne vijećnike u Općinskom vijeću Prozor – Rama da provodimo zakonite i prihvatljive odluke na korist svih žitelja naše općine.

Prozor – Rama, 29.06.2016.

Načelnik:

Jozo Ivančević

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar