• U tijeku upisi za brucoše: Sveučilište u Mostaru nudi šest novih studijskih programa

U tijeku upisi za brucoše: Sveučilište u Mostaru nudi šest novih studijskih programa

Ovoga tjedna počele su prijave za upis studenata Sveučilišta u Mostaru u prvu godinu preddiplomskih i diplomskih studija akademske 2016./2017. godine.

Prijave za I. (srpanjski) razredbeni rok primaju se od 27. lipnja do 2. srpnja 2016. godine te za II. (rujanski) razredbeni rok od 1. do 6. rujna 2016. godine, navodi se na službenoj stranici Sveučilišta u Mostaru.

Za one koji se odluče studirati na Sveučilištu za ovu akademsku godinu planirano je 4.392 mjesta na preddiplomskim studijima te 1.804 mjesta na diplomskim.

Šest novih smjerova 

– Na Sveučilištu u Mostaru od ove akademske godine pokreće se šest novih studijskih programa – kazali su iz Sveučilišta u Mostaru.

Novi studijski programi su: preddiplomski studij ‘Elektrotehnika’ na FSR-u, preddiplomski i diplomski dvopredmetni studij ‘Komparativna književnost’ na FF-u, preddiplomski studij ‘Promet i logistika’ – smjer ‘Cestovni promet’ u okviru Sveučilišnog odjela ‘Promet i logistika’, preddiplomski studij ‘Kriminalistika i sigurnost menadžmenta’ na Pravnom fakultetu, integrirani studijski program ‘Dentalna medicina’ na Medicinskom fakultetu, te u okviru preddiplomskog i diplomskog studija ‘Poslovna ekonomija’ novi smjer ‘Poslovanje s EU’ na Ekonomskom fakultetu.

Studij agronomije najpovoljniji

Što se tiče cijena na Sveučilištu, one variraju od najnižih 700 KM na studiju agronomije pa sve do 2.500 konvertibilnih maraka po semestru na Studiju dentalne medicine.

Upisi na Sveučilište obavljaju se prema rezultatima postignutim u razredbenom postupku (prijemnom ispitu), a provodit će se od 11. do 16. srpnja 2016. godine u prvom upisnom roku te od 14. do 17. rujna 2016. godine u drugom roku.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar