Održana 54. sjednica Vlade HNŽ

Održana 54. sjednica Vlade HNŽ

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je na 54. sjednici usvojila Prijedlog Zakona o obrazovanju odraslih. Istaknuto je kako je obrazovanje odraslih jedno od područja čijim se sustavnim uređenjem može dati značajan doprinos da se radno sposobno stanovništvo, kroz koncept cjeloživotnog učenja, učini konkurentnim na tržištu rada koje se ubrzano mijenja pod utjecajem tehnoloških dostignuća i moderniziranja proizvodnih procesa. Zakonom su uređena načela, ciljevi i oblici obrazovanja odraslih, te je to područje regulirano na sustavan i jedinstven način, sukladno principima i ciljevima uspostavljenima na razini EU.

Vlada je, također,  usvojila Zakon o ugostiteljstvu kojim se uređuju način i uvjeti pod kojima fizičke i pravne osobe mogu obavljati ugostiteljsku djelatnost, utemeljenje i prestanak rada ugostiteljskog objekta, razvrstavanje i kategoriziranje ugostiteljskog objekta, ugostiteljske usluge u kućanstvu, obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, te na plovnom objektu i plutajućem objektu.

Vlada je prihvatila Izvješće o požarima u HNŽ u kojem je konstatirano kako je od početka godine zabilježeno više od 1800 požara. U posljednjih dvadesetak dana zabilježeno je više od 500 vezanih požara s ukupnom vatrenom linijom preko 50 kilometara. Još jedanput je, s obzirom na učestalost ljetnih požara i nenadoknadive gubitke u agrarnom i šumskom sektoru, istaknuta potreba nabave letjelice koja bi sudjelovala u gašenju požara. Vlada je pohvalila rad Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo, te zahvalila članovima profesionalnih i dragovoljnih vatrogasnih postrojbi, te svima koji su na bilo koji način dali doprinos u gašenju požara u HNŽ.

Vlada je donijela Odluku o odobravanju 20.000 KM Športskom savezu Grada Mostara za liječničke preglede športaša kako bi nesmetano mogli sudjelovati na natjecanjima.

Iz resora Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Vlada je usvojila Izvješće o izvršenju sankcija u HNŽ, te Izvješće o radu notara za 2016. godinu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar