Održana 9. Kulturna večer na Gračacu

Povodom blagdana sv. Ane u Podboru u organizaciji Kulturnog društva „Gračac Gornja Rama“ održana je deveta tradicionalna kulturna večer na brdu Gračac iznad crkve u Podboru.

Kao svake godine  i ovogodišnji program bio je bogat pjesmom, igrokazima, folklorom, recitacijama, ali i ozbiljnim  dramskim komadima.

Na početku programa u ime organizatora sve nazočne pozdravila je Magdalena Jeličić, a gvardijan  fra Tomislav Brković pozdravom i molitvom otvorio je priredbu.

Sadržajan nastup imali su mali folkloraši,  folklorne sekcije OŠ fra Jeronima Vladića pod vodstvom učiteljice Milke Pavličević.

Tridesetak mladih glumaca svojim izvedbama zadivili su sve nazočne gledatelje koji su došli dati priznanje i pohvalu  za uloženi trud u spremanju priredbe te su izazvali osmjehe  i zadovoljstvo viđenim programom.

Središnji dio priredbe bio je ozbiljan razgovor ramskih mladića na brdu  Gračac koji je nosio naslov  „ Mravinjak- gračački razgovori“.
U njemu šest mladića razgovara o  ramskoj svakodnevici, o životu kao ozbiljnoj stvari i borbi čovjeka za egzistenciju u suvremenom društvu.

Na kraju sadržajnog programa riječi zahvale izvođačima  i publici uputila je Milka Pavličević te je pozvala sve da dođu i dogodine na desetu jubilarnu kulturnu večer.

Nakon priredbe druženje je nastavljeno uz pjesmu, kolo i domjenak.
 
Nikica Beljo
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar