Općina Prozor-Rama je među devet općina u BiH odabranih od USAID-ovog programa podrške zapošljavanju marginalnih skupina.

Općina Prozor-Rama je među devet općina u BiH odabranih od USAID-ovog programa podrške zapošljavanju marginalnih skupina.

Općina Prozor-Rama je u srijedu 20.03.2019. u Sarajevu sudjelovala na svečanoj ceremoniji potpisivanja Ugovora o dodjeli granta između USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama (PPMG) i odabranih jedinica lokalne samouprave. U ime Općine, Ugovor je potpisao gdin. Josip Juričić, pomoćnik načelnika. Ugovor je sklopljen na period od 20.03.2019.g. do 1.08.2020.g. s mogućnošću produženja. Apliciranjem na Javni poziv Općina je izabrana kao jedna od devet odabranih jedinica lokalne samouprave koje će sudjelovati u razvoju Poduzetničkog fonda za žene. Podrška Fonda namijenjena je ženama sa invaliditetom, majkama djece sa invaliditetom, ženama iz ruralnih područja, žrtvama nasilja, te nezaposlenim mladim ženama. Cilj Fonda je poticanje na samozapošljavanje, uključivanje u poduzetništvo i stvaranje novih radnih mjesta.
Ukupna vrijednost Fonda je udio USAID-a u iznosu od 40.000,00 KM, te udio Općine Prozor-Rama također u iznosu od 40.000,00 KM.Dakle, ukupna sredstva za raspolaganje su u iznosu od 80.000,00 KM. Sredstva Fonda isplaćivati će se svim odabranim korisnicama sredstava granta u istim periodima uz poštivanje načela jednakosti, odnosno bez preferencija po pojedinoj korisnici.
Ovim projektom Općina budućim korisnicama pruža direktnu financijsku i savjetodavnu pomoć u svrhu samozapošljavanja, odnosno registracije vlastitog obrta. Prije raspisivanja javnog poziva, potrebno je da korisnice imaju razrađenu poslovnu ideju s kojom bi željele pokrenuti vlastiti biznis. Projekat pokriva proizvodne djelatnosti, intelektualne i ostale inovativne poslovne ideje. Općina također planira održati informativnu radionicu kako bi odgovorila na sva pitanja i nedouimce, te olakšala budućima korisnicama sudjelovanje u daljnim koracima. Nakon informativne obuke bit će raspisan Javni poziv. U ime Općine, projekat će voditi i nadzirati Ana-Marija Šarčević, stručni suradnik za poslove plana, analize i proračuna.
Drage žene, budite odvažne i hrabre, poboljšajte svoj položaj u društvu te svoje potencijale pretvorite u vlastiti posao!

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing