Općina Prozor-Rama kupila zemljišta za potrebe izgradnje dijela Poslovne zone „Izlaz“ u mjestu Varvara

Općina Prozor-Rama kupila zemljišta za potrebe izgradnje dijela Poslovne zone „Izlaz“ u mjestu Varvara

Općina Prozor-Rama je ovih dana završila proceduru kupovine zemljišta za Poslovnu zonu „Izlaz“ od nešto manje 300 tisuća kvadrata u vrijednosti od 93.439,01 KM.

 

U proceduru kupovine zemljišta od države Bosne i Hercegovine ušlo se nakon pokretanja razgovora s ozbiljnom njemačkom firmom iz Regensburga za otvaranje tvornice metalskih proizvoda. Procedura je započela na Općinskom vijeću koje je najprije dalo suglasnost na prijedlog načelnika dr. Joze Ivančevića da se uđe u razgovore i potpisivanje Ugovora vezano za pokretanje tvornice i davanje poticaja.

Općinsko vijeće Prozor-Rama je na sjednici održanoj 22.11.2021. godine donijelo Odluku o utvrđivanju javnog interesa kojom se utvrđuje da je od javnog interesa izgradnja dijela Poslovne zone „Izlaz“ čija je izgradnja u skladu s prostorno-planskom dokumentacijom, odnosno Prostornim planom općine Prozor-Rama te se ovom odlukom pristupilo potpunom izvlaštenju nekretnine Poslovnu zonu. Riječ je o dvjema katastarskim česticama površine 288541 m2 i 4601 m2.

Izvršena je i procjena zemljišta te je državi Bosni i Hercegovini općina Prozor-Rama za izuzeto zemljište platila 93.439,01 KM.

Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević je kazao: „Već neko vrijeme vodimo ozbiljne razgovore s firmom iz Njemačke, točnije, iz Regensburga o otvaranju pogona u našoj općini. Nakon suglasnosti Općinskog vijeća dogovoreno je da se tvornica izgradi u Poslovnoj zoni Izlaz te smo u tu svrhu od države Bosne i Hercegovine otkupili zemljište. Idući tjedan planiramo potpisivanje Ugovora o daljnjim radovima, odnosno, pripremi zone za postavljanje pogona s direktoricom Snježanom Köpruner. Drago nam je da sve ide prema predviđenom planu te s jeseni očekujemo početak rada tvornice.“

SNJEŽANA KÖPRUNER: Broj zainteresiranih žitelja Prozor-Rame dao nam je još više volje i elana za realizaciju projekta

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing