• Općina Prozor-Rama potpisala Memorandum o razumijevanju između 15 bh. općina
  • Općina Prozor-Rama potpisala Memorandum o razumijevanju između 15 bh. općina
  • Općina Prozor-Rama potpisala Memorandum o razumijevanju između 15 bh. općina
  • Općina Prozor-Rama potpisala Memorandum o razumijevanju između 15 bh. općina

Općina Prozor-Rama potpisala Memorandum o razumijevanju između 15 bh. općina

Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju (MOR) između Ureda za koordinaciju projekata (PCU) i općina u Klasteru upriličeno je danas 27.10. 2021. godine u 11:00 sati u prostorijama Franšiznog centra u Vitezu. Memorandum je u ime Općine Prozor-Rama potpisao Josip Juričić, šef Službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije.

BiH je s Međunarodnim fondom za poljoprivredni razvoj (IFAD) zaključila Kreditni sporazum za financiranje podobnih troškova po Projektu razvoja ruralnih poduzeća i poljoprivrede (Rural Enterprises and Agricultural Development Project (READP).

Projekt je dana 18. listopada 2021. godine (ponedjeljak) prezentiran zainteresiranim sudionicima s području Klastera (Općine: Jablanica, Konjic, Prozor-Rama, G. Vakuf/Uskoplje, Bugojno, Donji Vakuf, Jajce, Dobretići, Travnik, Novi Travnik, Vitez, Busovača, Kiseljak, Kreševo i Fojnica) u hotelu “Sunce” u Travniku (VIašić).

Memorandum je osnova za uspostavljanje suradnje između PCU i općina na jačanju Platforme sudionika u Klasteru, kojim se definiraju obaveze i odgovornosti potpisnika Memoranduma za aktivnosti pružanja podrške daljem razvoju Klastera i jačanju tržišne pozicije siromašnih poljoprivrednika u odabranim profitabilnim lancima vrijednosti, kao i za stvaranje povoljnog ambijenta za jačanje konkurentnosti Klastera po svim aspektima tržišnog djelovanja.

“Kako su se stekli neophodni uvjeti te kako biste blagovremeno u budžetima općina planirali sredstva za eventualno sufinansiranje planiranih aktivnosti Projekta, pozivamo Vas na ceremoniju potpisivanja Memoranduma o razumijevanju (MOR) između Ureda za koordinaciju projekata (PCU) pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i Šumarstva i općina u Klasteru. (…) Memorandumom će biti definirane nadležnosti i obaveze PCU-a i lokalnih zajednica (općina) u svrhu ostvarivanja prava podnošenja aplikacija za podobne mikro projekte tržišne infrastrukture i za eventualno učešće općina u sufinanciranju START paketa namijenjenih siromašnim poljoprivrednicima s područja vaših općina”, poručili su iz Ureda za koordinaciju projekata.

Memorandum su potpisale sljedeće općine:

Općina Jablanica, načelnik općine
Općina Prozor-Rama, načelnik općine
Općina Bugojno, načelnik općine
Općina Jajce, načelnik općine
Općina Travnik, načelnik općine
Općina Vitez, načelnik općine
Općina Kiseliak, načelnik općine
Općina Fojnica, načelnik općine
Općina Konjic, načelnik općine
Općina G. Vakuf/Uskoplje, načelnik općine
Općina Donji Vakuf, načelnik općine
Općina Dobretići, načelnik općine
Općina Novi Travnik, načelnik općine
Općina Busovača, načelnik općine
Općina Kreševo, načelnik općine

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar