Općina Prozor-Rama sa 200.000 KM financira radove  sanacije regionalne ceste R 418 putne dionice  „Pećine“

Općina Prozor-Rama sa 200.000 KM financira radove sanacije regionalne ceste R 418 putne dionice „Pećine“

Radovi na sanaciji regionalne ceste R 418 na dionici od Podborskog raskrižja do Ripaca (Pećine) započeli su prije desetak dana.

Kako doznajemo u općini Prozor-Rama radove financira Općina sa 200.000 KM (oko 30 posto), dok su županijska sredstva oko 70 posto. Što znači da ovu sanaciju ne financira samo Županija (Ministarstvo prometa) kako navode neki lokalni portali, već i općina Prozor-Rama.

Ovo je prva investicija HNŽ-a u putove na području općine Prozor-Rama od smjene Ilije cvitanovića sa mjesta ministra prometa u lipnju 2014. godine. Tada je umjesto Ilije Cvitanovića za ministra imenovan Stjepan Krasić iz Čitluka. Podsjetimo da je Cvitanović već bio pripremio radove koji se ovih dana izvode, ali zbog smjene to se događa tek nakon 4 godine.

Radovi će trajati oko 120 dana te je uspostavljena posebna regulacija prometa dionici od skretanja za branu do Ripaca od 13.08.2018. uvodi se poseban režim prometovanja.  U prvoj fazi koja može trajati maksimalno 40 dana, dionica će biti potpuno zatvorena, osim za vozila gradilišta. Za to vrijeme promet će se prema Tomislavgradu odvijati alternativnim pravcima:

  • za lako opterećenje kroz naselje Sopot
  • za teško osovinsko opterećenje (kamione, kamioni s prikolicom, tegljači i autobus) preko Bugojna ili preko Blidinja.

U drugoj fazi  promet bi se odvijao naizmjeninično, jednim prometnim trakom uz regulaciju semaforima. Zbog specifičnosti radova promet bi bio potpuno zatvoren od 8 do 17 sati. Ova obustava može biti maksimalno 7 dana.

Izviođač radova je KTM Brina d.o.o. Posušje. Zbog radova pojavljuju se i određene opasnosti odrona kamenja. Stoga je osim prometa potreban i oprez tijekom radova kako izvođača tako i stanovništva na ovom području.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar