OPĆINSKI SUD: Pobjeda sindikata, nastavlja se generalni štrajk zdravstvenih djelatnika!

OPĆINSKI SUD: Pobjeda sindikata, nastavlja se generalni štrajk zdravstvenih djelatnika!

Nakon što je sudskom bodlukom blokiran, nastavlja se generalni štrajk zdravstvenih djelatnika Hercegovačko-neretvanske županije. Rezultat je to jutrošnje odluke suca.

 

Na Općinskom sudu u Mostaru jutros je održano ročište na temu generalnog štrajka zdravstvenih djelatnika u HNŽ, koji je sudskom odlukom obustavljen.

 

Glavne strane su u predmetu bile Vlada HNŽ te Nezavisni sindikat Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru. Postupajući sudac je bio Zlatko Tanović. Zdravstveni djelatnici su zbog sudskog rješenja obustavili generalni štrajk, nakon čega su imali tri dana dokazati da je isti u skladu sa zakonskim propisima.

 

Kako doznaje hercegovina.info, Općinski sud u Mostaru je jutros donio rješenje o poništenju navedene odluke, što znači da zdravstveni djelatnici već sutra kreću u novi štrajk.

 

“Zahvaljujem se Općinskom sudu na poštenoj, pravednoj i zakonitoj odluci o ukidanju mjere zabrane provođenja štrajka. To je bilo ono što smo najavljivali i očekivali. Štrajk zdravstvenih djelatnika se nastavlja odmah sutra, a Vladi HNŽ i resornom ministru zdravstva poručujemo da svi uskoro dolazimo ponovno ispred njihovog sjedišta”,rekao je predsjednik Nezaviskog sindikata zdravstvenih djelatnika u HNŽ, Dalibor Vuković.

 

Izvor: hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar