• Općinsko vijeće održalo petu sjednicu na kojoj su usvojena brojna izvješća te je istaknuto da nema nikakve reakcije iz HO Kuća mira na poziv s tematske sjednice
  • Općinsko vijeće održalo petu sjednicu na kojoj su usvojena brojna izvješća te je istaknuto da nema nikakve reakcije iz HO Kuća mira na poziv s tematske sjednice

Općinsko vijeće održalo petu sjednicu na kojoj su usvojena brojna izvješća te je istaknuto da nema nikakve reakcije iz HO Kuća mira na poziv s tematske sjednice

Općinsko vijeće Prozor-Rama održalo je petu sjednicu 31.3. 2021. godine na kojoj je sudjelovalo 20 osoba  zbog epidemioloških uvjeta. Osobe koje su imale svoja izlaganja tijekom sjednice čekale su vrijeme svog izlaganja u drugoj prostoriji. Na ovoj sjednici u Dnevnom redu raspravljalo se o Prijedlogu Odluke o pristupanju izradi Izmjene i dopune Prostornog plana Općine.  Vijeće je raspravljalo i  izvješću o izvršenju Proračuna općine Prozor-Rama za prethodnu godinu i sredstvima rezerve. Izvješće je usvojeno.

Predočena su izvješća Službe za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, IPP i Katastar i nekretnine za 2020. godinu.

Zanimljiva je bila rasprava o izvješću o radu Općinske Službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije za prošlu godinu. Nakon rasprave ovo izvješće je usvojeno.

Na Dnevnom redu su se našle točke o kojima se također raspravljalo: Izvješće o radu Općinske Službe za opću opravu i društvene djelatnosti za razdoblje 01. 01. – 31. 12. 2020. godini, zatim o izvješćima o radu Jedinice za internu reviziju za 2020. godinu, o radu Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalni red za 2020. godinu, o radu Općinskog javnog pravobraniteljstva Prozor – Rama za 2020.godinu te izvršenim procjenama prometne vrijednosti nekretnina i prava u 2020. godini i naplati poreza.

Informaciju o stanju sigurnosti, javnog reda i mira i sigurnosti prometa na području nadležnosti Policijske postaje Prozor – Rama za 2020.godinu iznio je zapovjednik policijske postaje Ante Šarčević.

Posebno se sagledavala epidemiološka situacija na području općine Prozor-Rama

Trenutna epidemiološka situacija u općini Prozor-Rama je na zadovoljavajućoj razini, broj oboljelih i ozdravljenih je svakodnevno u balansu.

Na dan 30. ožujka 2021. godine, u općini je 33 pozitivnih, 48 u izolaciji, dok je dvoje na bolničkom liječenju. Od početka epidemije u općini je oformljen krizni Stožer civilne zaštite, nabavljala su se dezinfekcijska sredstva i maske. Zaštitna oprema se podijelila svim potrebnim institucijama, kao i fizičkim osobama. Redovno se vršila dezinfekcija zgrada, javnih površina, objekata, srednje škole kao i svih osnovnih škola.Vozila Doma zdravlja “Rama”, vozila Općine Prozor-Rama, ugostiteljskih objekata i sportskih dvorana.

Detaljnu statistiku i kronologiju koronavirusa u Prozor-Rami pročitajte na sljedećem linku:

PROZOR-RAMA: Godinu dana života s virusom

U zadnjoj točki kada su predviđena pitanja i inicijative vjećnika raspravljalo se ponovno o Domu za stare i nemoćne “Rama” Šćit.

Zaključeno je da se po pozivu Općinskog vijeća nakon održane tematske sjednice do sada nije uopće HO Kuća mira što je posve neshvatljivo.

Na tematskoj sjednici o Domu ukazano na malverzacije predsjednika Kuće mira

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing