Opet najavljuju: Ponovo kiša i snijeg?

Opet najavljuju: Ponovo kiša i snijeg?

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovici dana u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima susnježica i snijeg.

Krajem dana i tokom večeri, sa srijede na četvrtak, kiša će i u nižim područjima Bosne prelazit u susnježicu i snijeg

Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera, a u večerenjim satima na momente i pojačan. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 14 stupnjeva.

Susnježica i snijeg očekuju se i sutra u jutarnjim satima u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine. Umjereno oblačno vrijeme u Krajini i većem dijelu Hercegovine. U ostalim područjima postupno razvedravanje u drugoj polovici dana.

Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11 stupnjeva.

U petak u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili niskih oblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

Za vikend sunčano

Prvog dana vikenda, u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. 

Biometeorološka prognoza - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Biometeorološka prognozaFOTO: SCREENSHOT

Prolazak fronte iznad naše zemlje, uz povećanu naoblaku i padavine, loše će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će biti izraženije. Preporučljivo je reducirati kretanje i umanjiti aktivnosti.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar