OPORBA TVRDI: Bit će novo glasovanje, Dodik je smetnja RS-u, BiH i regiji

OPORBA TVRDI: Bit će novo glasovanje, Dodik je smetnja RS-u, BiH i regiji

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović u emisiji “Mreža” Federalne televizije odgovarao je na brojna aktualna pitanja. Upitan je ima li razlike između Dodika i Trivić kada su interesi države BiH u pitanju, kako je Jeleni Trivić Draža Mihailović zvijezda vodilja, te je li Dodik smetnja regiji, RS, BiH i zašto potiče i ohrabruje različite grupe kao što su zloglasni Panteri da bi ostao na vlasti?

Šaroviću je postavljena pitanja i hoće li doći do novog glasovanja u RS, te hoće li ostati na čelu SDS-a i nakon poraza na izborima. On je, odgovarajući na pitanja, naveo da će nepravilnosti koje utječu na rezultat dovesti do novog glasovanja.

“Mislim da je osnovna opcija da se ponovno glasuje na onim biračkim mjestima na kojima su te manipulacije utvrđene nakon prebrojavanja, a hoće li SIP posegnuti za potpuni ponovnim izborima za predsjednika RS-a i potpredsjednike, to je već na njima. Uvjeren sam da će novog glasovanja biti”; rekao je Šarović u “Mreži” Federalne televizije.

Pojašnjava da su u tijeku izborne noći vlast i njihovi pomagači krali izbore za sve razine

“I za razinu predsjednika Republike gdje je kandidat bio Milorad Dodik i zbog toga smo puni uvjerenja da će se to pokazati. Ne da bi mi pravdu tražili na ovaj način, kao neki alibi za poraz, nego da bi dokazali da smo pobjednici. Mislim da su Milorad Dodik i njegovi partneri krali ove izbore i da nisu pobjednici”, navodi on.

Opozicija RS ne dovodi u rizik

Šarović ističe da su bili spremni odmah na prosvjede.

“To smo pokazali i to, pod pritiskom javnosti, koliko i mi politički akteri, toliko i javnost, građani da su zainteresirani. Neki ogorčeni, neki su spremni više od toga. Mi smo apelirali u svakom trenutku u tih nekolko dana prosvjeda da nitko kamenicu ne baci, da nitko ne razbije bilo koji prozor, da trebamo čuvati prije svega Banju Luku jer je to naš grad. Mislim da je tako bila naelektrizirana atmosfera i u takvoj atmosferi je uvijek potreban trenutak da to preraste u nešto drugo.

No, mi smo inzistirali i uspjeli smo obuzdati bilo kakve namjere, pokušaje, pomisao vezano za tako nešto i pokazalo se da je to u redu. Ne želimo da situaciju zaoštravamo i kompliciramo. Ono što je do nas doprlo je da se vlast, odnosno SNSD, pripremala i za kontraprosvjede. Što to sve znači, ne mogu procijeniti, ali to već jest odmah opasnost. Ako imamo prosvjede i kontraprosvjede to je riskantna situacija i za sigurnosne snage, za građane, za nas sve. Nadam se da do toga neće doći”, ističe Šarović.

Navodi da oporba Republiku Srpsku ne dovodi ni u kakav rizik.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing