Oprez: Prevaranti vrebaju

Oprez: Prevaranti vrebaju

Starica (85), ostala je bez 12 tisuća maraka koje je iz njenog doma odnijela za sada nepoznata osoba koja se predstavila kao radnik ‘Vodovoda’.

Nepoznata osoba koja se predstavila kao radnik „Vodovoda“ uzela je iz stana jedne starice u Bileći dvije tisuće eura i osam tisuća maraka.

Prevarant je ušao u kuću žene koja ima 85 godina i zatražio da provjeri česme, jer, navodno, voda negdje kaplje. Iako je starica rekla da nije primijetila nikakve probleme, prevarant je obišao prostorije i odnio novac. Iz Policijske uprave je rečeno da je u tijeku rasvjetljavanje kaznenog djela teška krađa.

Slučaj prevare dogodio se i na području Livna. Osoba iz Livna prijavila je policiji da je prevarena putem interneta, rekao je glasnogovornik MUP-a Ivica Vrdoljak.

Prevara putem interneta prijavljena je u ponedjeljak, a policijska istraga je u tijeku.

Vrdoljak je pojasnio da je oštećena osoba navela da je putem interneta od jedne osobe sa područja Tuzle naručila odjeću u jednoj vrijednosti, a dobila robu u drugoj, manjoj vrijednosti.

Vrdoljak je dodao da je od oštećenog uzeta izjava, te da je u tijeku daljnji operativni rad na ovom slučaju.  On je rekao i da je na području Tomislavgrada u ponedjeljak provaljeno u jednu obiteljsku kuću.

– Pripadnici policijske postaje u Tomislavgradu u ponedjeljak su u 13.30 sati zaprimili dojavu da je izvršena provala u obiteljsku kuću u Mandinom Selu u ovoj općini. Očevidom je utvrđeno da su otuđene određene tehničke stvari, a točni podaci o otuđenim stvarima bit će poznati po dolasku vlasnika koji trenutno živi u inozemstvu, rekao je Vrdoljak. Očevid su obavili pripadnici Policijske postaje Tomislavgrad i u tijeku su daljnje operativne radnje na ovom slučaju.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar