Organiziran prijevoz za odlazak u Mostar na glasovanje

Organiziran prijevoz za odlazak u Mostar na glasovanje

Predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović u ime Izbornog stožera Neovisne liste Željka Glasnovića, uz potporu predsjednika OO HDZ 1990 Prozor-Rama dr. Joze Ivančevića, organizira odlazak na glasovanje za 11 izbornu jedinicu u Mostar.

Polazak autobusa predviđen je u nedjelju u 09.00 sati iz Rumboka, a u 09:20 iz Prozora. Drugi odlazak biti će organiziran u 13:00 sati ukoliko se ukaže potreba za tim.

POZIVAMO SVE DA ISKORISTE SVOJE GLASAČKO PRAVO I SVOJ GLAS DAJU NEOVISNOJ LISTI GENERALA ŽELJKA GLASNOVIĆA.

Pravo glasa imaju:

Svi glasači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a registrirati se mogu i na sam dan izbora (u svim izbornim jedinicama dijaspore) uz predočenje DOMOVNICE (dokaz o državljanstvu) i važeće identifikacijske isprave zemlje u kojoj žive(CIPS-ova osobna,BiH putovnica i sl,)
NAPOMENA ZA REGISTRIRANE BIRAČE
Bez obzira što ste se registrirali ,da bi glasovali potrebno je pri samom glasovanju predočiti važeću identifikacijsku ispravu.

Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a imaju e-osobnu iskaznicu ili su podnijeli zahtjev za izdavanjem iste, ne moraju se aktivno registrirati već će, po službenoj dužnosti, biti će aktivno registrirani prema adresi prebivališta iz e– osobne iskaznice.

Birači koji nemaju e-osobnu iskaznicu i nisu podnijeli zahtjev za izdavanjem iste (s podatkom o prebivalištu izvan Republike Hrvatske) kako bi glasovali, u inozemstvu ili u Republici Hrvatskoj, moraju se aktivno registrirati, a registraciju možete izvršiti i na sam dan izbora uz hrvatsku putovnicu ili hrvatsku osobnu iskaznicu s prebivalištem u BiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar