Osam stranaka dogovorilo formiranje vlasti

Osam stranaka dogovorilo formiranje vlasti

Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda, Naša stranka, Narodni evropski savez, Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad, Pokret demokratske akcije, Za nove Generacije i Stranka za Bosnu i Hercegovinu su danas usuglasili tekst Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim razinama u Bosni i Hercegovini.

Pojašnjeno je da su suglasnost na tekst Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim razinama u Bosni i Hercegovini dali organi stranaka, te su ga predsjednici svih navedenih stranaka danas i potpisali. Uime NES-a i SBiH, kao grupacije koja zajedno nastupa, potpis je stavio Nermin Ogrešević, a SBiH bi trebala u sljedećim danima verificirati sporazum na svojim organima. Također, verifikacija se očekuje i od organa stranke Za nove generacije.

Demokratska fronta je također pozvana da budu dio te grupacije

Sporazumom je, između ostalog, predviđen zajednički nastup u svim pregovorima sa drugim političkim subjektima – potencijalnim partnerima u formiranju parlamentarnih većina. Također, potpisnici su se obvezali i na što skorije usuglašavanje zajedničkog programskog dokumenta sa jasnim principima, mjerama i smjernicama djelovanja izvršne vlasti na svim nivoima, priopćeno je iz SDP-a.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing