• Osamdeset novih policajaca spremno da nas štiti i služi
  • Osamdeset novih policajaca spremno da nas štiti i služi
  • Osamdeset novih policajaca spremno da nas štiti i služi
  • Osamdeset novih policajaca spremno da nas štiti i služi
  • Osamdeset novih policajaca spremno da nas štiti i služi

Osamdeset novih policajaca spremno da nas štiti i služi

Osamdeset policijskih službenika položilo je prisegu i počet će raditi u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije. Svečanost je održana u dvorani Osnovne škole Silvije Strahimir Krančević (Bijeli brijeg), gdje su novi policajci položili i potpisali prisegu. “Ovo je veliki dan za naše ministarstvo unutarnjih poslova i za našu županiju.

Dan u kojemu evo primamo 80 mladih policijskih službenika. 75 policajaca i 5 mlađih inspektora. To je jedna od najčasnijih, ali istovremeno i jedna od najsloženijih poslova. Posao očuvanja javnog reda i mira i osobnih i imovinskih sigurnosti naših građana. Od njih očekujemo kao i od ovih naših starijih iskusnijih kolega da budu profesionalci, koji će težit i imati stručnost, etičnost i moralnost i kvalitetu i da uistinu budu istinska pomoć našim građanima i da svojim autoritetom budu jamac njihove sigurnosti i njihove zaštite. Ja sam uvjeren da će ta naša očekivanja oni ispuniti da će na najbolji način iskoristiti sva ona znanja i vještine koje su stekli tijekom obrazovanja i da će biti jamac zaštite zakonitosti i jačanja naših policijskih struktura”, kazao je premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg.

Policajci su prisegu položili sukladno Uredbi o tekstu i načinu polaganja policijskih službenika HNŽ. ”U našem ministarstvu danas se polaže svečana prisega 80 policijskih službenika tako da ćemo na neki način taj nedostatak smanjiti i da će ovi policajci značiti jako puno u sastavu policije MUP-a HNŽ. Ja se nadam da ćemo uskoro uspjeti primiti i kadete, radi se o 100 novih kadeta, 88 policajaca i 12 inspektora, ali isto tako uskoro ćemo raspisati natječaj za popunjavanjem barem dijela nedostajućih državnih službenika”, kazao je ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda.

Inače, policijski službenici polažu prisegu prije početka rada na policijskim poslovima, odnosno prije stupanja na dužnost policajca ili mlađeg inspektora.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar