• Oskrnavljeno groblje u Pajićima
  • Oskrnavljeno groblje u Pajićima
  • Oskrnavljeno groblje u Pajićima

Oskrnavljeno groblje u Pajićima

Groblje u Pajićima je ovih dana oskrnavljeno.

Od kraja samog rata Pajićani i svi koji gravitiraju ovom području dolaze upaliti svijeće za svoje pokojne na mjena groblja i to uprvo na Svisvete ili Dušni dan. Tako je bilo i ove godine. Međutim, Pajićane je dočekalo neougodno iznenađenje.

Jedan dio ograde oko groblje je srušen, dok je ispred kapelice na jednom grobu ložena vatra. Također je u samoj kapelici ložena vatra. Ako je netko ovih dana u vrijeme kiše tražio sklonište onda nije barem trebao ložiti vatru na grobu ili u kapelici.

Prisjetimo se da su sela u ovom području u kojima su živjeli Hrvati katolici potpuno uništena tijekom rata iako nije bilo izravnih radnih djelovanja.  Nije ostao u Pajićima ni kamen na kamenu kao i u većini sela: Škarice, Ivanci, Banja Lučica, Gornja i Donja Vratna gora. Ove godine su se Pajićani organizirali i doveli vodu na Pajića brdo gdje se okupljanju jednom godišnje.

Ovih dana su započeli priprema za izgradnju porušenih objekata.

Kako bi trebali protumačiti ovu poruku sa groblja iz Pajića i to upravo oko blagdana kada se posebno sjećaju  svojih pokojnih. Zar nekome smetaju i pokojni?

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar