Otvoreno pismo i odgovor iz Općine Prozor-Rama

Otvoreno pismo i odgovor iz Općine Prozor-Rama

Na naš portal je putem e-maila stiglo Otvoreno pismo  koje potpisuju Tomislav Markešić, direktor poduzeća Graditelj Svratišta d.o.o. Prozor-Rama i Tomislav Iličić u ime Gradinvent d.o.o. Mostar.

U tom otvorenom pismo osvrću se na nedavnu izjavu načelnika Ivančevića objavljenu na našem portalu o radovima na području općine Prozor-Rama. U otvorenom pismu Markešić i Iličić se osvrću na natječaje koji su provedeni ili na one za koje je natječajna procedura još u tijeku, a odnose se na radove izgradnje lokalnih putova i rekonstrukcije ulica, izgradnja dječjeg vrtića i gradske tržnice.

Pismo možete pogledati ovdje: OTVORENO PISMO JAVNOSTI OPĆINE PROZOR

Zatražili smo od Općine Prozor-Rama izjavu po ovom pismu:

Činjenica je da njihova poduzeća nisu bila uspješna u nekoliko zadnjih javnih nabavki koje je raspisivala Općina Prozor – Rama. Krivnju za to ne snosi Općina Prozor – Rama, već upravo direktori poduzeća jer nisu znali pravila sudjelovanja na javnim nabavkama. Očigledno su bili mišljenja da će nekim svojim pritiscima, mimo zakonske procedure, dolaziti do poslova u ovoj općini.

Čemu služi žalopojka oko ekonomski najpovoljnije ponude za sanaciju i asfaltiranje lokalnih putova kada se zna da takva ponuda može biti prihvatljiva samo ako su ispunjeni svi drugi propisani uvjeti. Ostale propisane uvjete  nisu bili u stanju dokazati, pa im je ponuda zato i odbačena. Žalili su se Uredu za razmatranje žalbi i njihova žalba, kao i žalba još jednog ponuđača, je odbijena.

Ni jednu žalbu koju spominju direktori nije prihvatio Ured za razmatranje žalbi koji je državna institucija
Rješenje po Žalbi

Jasno je da Tomislav Markešić i Tomislav Iličić  nisu znali sudjelovati u javnoj nabavci i da zato krivicu pokušavaju prebaciti na druge.  Krivce traže u Općini, vjerojatno kako bi se opravdali kod svojih radnika i kod firme HP Investing (Hasan Pekušić) koju oni pokušavaju nametnuti kao glavnog nositelja poslova u ovoj općini, iako ni ta firma nije registrirana u našoj općini. 

Firma Gradinvent d.o.o. Mostar, vlasnika Tomislava Iličića jedan mali posao rušenja starog hotela “Rama” u Prozoru je razvlačila skoro godinu dana. Tu su i neplaćeni porezi  firme Graditelj Svratišta i GS građenje prema Općini i sumnjivo porijeklo kupovine zgrada kao što su UNIS i Gradina te majdan u Podboru. Svojim pismom pokušavaju kazati kako domaća poduzeća ne mogu dobiti poslove, a u isto vrijeme udružuju se s mostarskim poduzećima, kazali su između ostalog u Općini Prozor-Rama.

Rješenje po Žalbi

sanacija lokalnih cesta
tržnica zapisnik i odluke
zapisnici odluka vrtic

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar