Ovako to rade Komšićevi savjetnici

Ovako to rade Komšićevi savjetnici

“Stvar je jasna; kad velikosrpska politika izgubi štit u vidu HDZ-a u FBiH, onda se rokamo otvoreno šakama u glavu. Ovako (*naš udarac dok udaramo) zvoni od štit. Uzeti im štit ( Hrvate uzeti Srbima), Dom naroda u FBiH – (*uzeti Hrvatima)”. Ovo je istup osobe koja obnaša dužost savjetnika člana Predsjedništva sa retorikom i jezikom mržnje neprihvatljivim u demokratskom svijetu od osobe na ovako odgovornom mjestu.

Ovu skandaloznu izjavu na svom Twitter nalogu objavio je Nihat Hebibović, savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i bivši novinar portala Vijesti.ba, a prenio ju je HMS. Ostaje za vidjeti hoće li Komšić poduzeti neke sankcije protiv ovog Habibevićevog istupa ili uputiti isptiku zbog njegovog ponašanja. Ovakav status uslijedio je nakon što su predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković primili u posjet srpskog člana Predsjedništva i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. Tom prilikom hrvatski predsjednik potvrdio je da Komšić nije kredibilan predstavnika Hrvata iz BiH te kao takav niti kredibilan sugovornik zbog načina njegovog izbora u Predsjedništvo BiH ispred hrvatskog naroda.

Međutim, kako HMS nadalje podsjeća, Hebibović nije jedini koji posljednjih dana najavljuje izbacivanje iz vlasti u FBiH predstavnika Hrvata nakon izbora 2022. Još davno to je najavio lider SDa Bakir Izetbegović kazavši kako će SDA tražiti drugog partnera umjesto HDZ BiH, bez obzira na izborne rezultate. Reuf Bajrović izjavio je nedavno kako “probosanske snage nakon što su ovladale SIP-om, sada trebaju ovladati i Domom naroda parlamenta FBiH”. I komšićev DF nedavno je priopćio kako se ” Ljubić (božo, op hms.) nakon izbora 2022. jedino meže nadati izbacivanjem pristalica HDZ UZP politike iz Doma naroda”.

Inače, Hebibović je svojevremeno objavio i status u kojem je prijetio kako će se u javnost pustiti priča da vehabije opsjedaju Jadran kako bi se naškodilo hrvatskom turizmu.

/Republikainfo.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing