• Ovi su događaji obilježili 2015. godinu u Rami
  • Ovi su događaji obilježili 2015. godinu u Rami
  • Ovi su događaji obilježili 2015. godinu u Rami
  • Ovi su događaji obilježili 2015. godinu u Rami

Ovi su događaji obilježili 2015. godinu u Rami

Još jedna godina je iza nas.Po čemu ćemo je pamtiti u ramskoj općini, svatko po nečem, pozitivnom ili negativnom, a evo koji su događaji obilježili 2015. godinu u općini Prozor-Rama po izboru Uredništva Ramskog vjesnika.

  1. Početak radova u gradu Prozoru.Kad je Prozor u pitanju, za 2015. slobodno možemo reći da je povijesna. Nakon godina zapuštenosti i nebrige, napokon se pokrenulo iz mrtvila. Započeli su brojni radovi na njegovom uređenju i rekonstrukciji, koji će po završetku promijeniti izgled Prozora i svrstati ga među uređenija naselja u BiH, kada je infrastruktura u pitanju. Općina Prozor-Rama u svibnju je započela realizaciju projekta uređenja ulica u Prozoru, koji je financiran sredstvima same općine i Europske investicijske banke (EIB). Projektom je predviđeno suvremeno uređenje vodovoda, kanalizacije s kolektorom u Poniru, elektro i telekomunikacijskih vodova, a kao završetak je uređenje samih ulica s novom asfaltnom podlogom i trotoarima. Posao je vrijedan oko 4 milijuna KM.
  2. Presuda kojom je JP Elektroprivreda HZ HB Mostar dužna Općini isplatiti razliku uplaćivanih sredstava obeštećenja za potopljeno zemljište. Riječ je o  dugo očekivanoj presudi kojom je  JP „Elektroprivreda HZ HB“ Mostar dužna  isplatiti Općini Prozor – Rama iznos od 6.638.968,40 KM, s pripadajućim kamatama, a sve kao rezultat manje isplaćivanih sredstava za period 16.09.2010.  do 16.01.2014. Dugotrajno, uporno dokazivanje da se elektroprivredna poduzeća ponašaju „maćehinski“ prema općinama sa kojih ostvaruju najznačajniji dio proizvodnje, kao što je to slučaj s Prozor – Ramom, moralo je svoj epilog imati na sudu. Traženje naknada za potopljeno zemljište teklo je jedno vrijeme kroz redovne zahtjeve, ali za njih nije bilo nikakvog razumijevanja iako su se temeljili na zakonskim rješenjima.
  3. Usvajanje rekordnog Proračuna za 2016.godinu. Na zadnjoj sjednici Ooćinskog vijeća u 2015. godini  usvojen je Proračun Općine Prozor-Rama u iznosu od 27.609.000,00 KM.Do povećanja je došlo zbog toga što dio sredstava iz Proračuna za 2015. nije iskorišten i stvoren je suficit koji je prebačen u Proračun za 2016.godinu.
  4. Marko Bošnjak, malo slatko čudo  iz Prozora, zablistao na regionalnoj glazbenoj sceni. Počela je 2. sezona popularnog glazbenog natjecanja “Pinkove zvezdice” koji se prikazuje na Pink televiziji. Svoj nastup je imao i 11-godišnji Marko Bošnjak iz Prozora koji je svojim pjevačkim talentom zadivio sve te zaradio ovacije publike i rasplakao žiri. Marko je zapamćen kao netko tko je dobio najduži aplauz u povijesti ovog glazbenog šoua. Gledat ćemo ga i u četvrtom krugu natjecanja, u koji je izborio izravan plasman.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar