Ovih 7 znakova pokazuje da je tijelo prepuno otrovnih tvari

Ovih 7 znakova pokazuje da je tijelo prepuno otrovnih tvari

Toksini u naša tijela ulaze kroz hranu i piće,lijekove, kozmetičke proizvode, parfeme itd. Vrlo lako koncentracija otrova postane toliko velika da jetra ne može sve to pročistiti

Ne ignorirajte znakove upozorenja koje vam tijelo šalje! U slučaju da je prepuno otrovnih tvari iz vode, zraka, hrane, pića, cigareta, lijekova itd., ono će početi “vrištati” jer je koncentracija prevelika i ne može ih više dovoljno brzo filtrirati. Tad je krajnje vrijeme da nešto poduzmete i pomognete mu – ne želite li da vam se zdravstveno stanje zakomplicira.

Osim toga, pročistite li organizam od toksina, osjećat ćete se bolje i imati više energije, a to je itekako važno za dobru kvalitetu života. Sve to vodi i ljepšem izgledu. I ne zaboravite, toksini u tijelo ulaze i kroz kožu nakon korištenja raznih kozmetičkih proizvoda, primjerice – krema, losiona za tijelo, parfema…

Obratite pažnju na ovih sedam upozorenja:

  1. Kroničan umor Normalno je da se tijekom dana, posebno radnog, čovjek osjeća umorno. Ali, ako se nikako ne može odmoriti i stalno je umoran, čak i nakon jutarnjeg buđenja, tad nešto nije u redu. Ponekad se može raditi o nedostatku željeza (posebno kod žena) koji je zadužen za prijenos kisika po tijelu. Međutim, to se vrlo često događa i zbog pretpranosti organizma otrovnim tvarima.
  2. Nestabilna kilaža Pokušavate li izgubiti kilograme upornim vježbanjem i pravilnom prehranom, a rezultata nema, lako je moguće da se radi o prezasićenosti tijela otrovnim tvarima. Kao i kod stalnog umora, i u ovom slučaju toksini mogu ometati pravilan hormonalni rad.
  3. Smrdljivi dah Čak i uz pravilnu oralnu higijenu loš zadah ne nestaje. To je znak da nešto u tijelu ne radi kako treba, može biti povezano s probavnim problemima, ali i ukazivati na to da se jetra bori kako bi očistila vaše tijelo od otrova.
  4. Zatvor To je nešto što ne želite imati u svojem životu jer može uzrokovati želučane tegobe, glavobolje, bolove i osjećaj umora. To se događa i u slučaju ako je organizam prezasićen toksinima jer tada ne može adekvatno probavljati hranu koja ulazi u tijelo.
  5. Osjetljivost na mirise Ako intenzivno reagirate na mirise poput parfema i sličnog, moguće je da vam tijelo poručuje kako ste postali pretjerano osjetljivi na kemikalije. To je znak da je otrova u tijelu previše i ono ne želi da dodatne količine ulaze u njega. Neki od znakova osjetljivosti na mirise su mučnina i glavobolja, nakon što udahnete sitne čestice.
  6. Bolovi u mišićima Toksini nepovoljno utječu na mišiće i zglobove pa ako niste vježbali ili nekako drugačije se fizički opteretili, a bole vas mišići, to je znak da tijelu treba čišćenje od otrova. Veća vjerojatnost je za to ako vas mišići bez razloga bole redovito.
  7. Kožne reakcije Da li akne bujaju na vašem licu? To može biti znak da je tijelo preopterećeno toksinima koji u njega dolaze iz hrane ili iz proizvoda za njegi kože. Također, na isto može ukazivati pojava osipa, natečenosti očiju, ekcema ili psorijaze.

Kako si pomoći?

Za početak, izbacite iz prehrane što više nezdravih namirnica i jedite više voća i povrća, žitarica, odnosno namirnica za koje znate da su organski uzgojene – bez dodatka kemikalija. Pijte puno voda jer ona ispire tijelo od otrova i popijte svaki dan probiotički jogurt jer sadrži tzv. dobre bakterije koje su odlične za zdravu probavu. Kod kozmetike pripazite što kupujete i pokušajte koristiti onu s najmanje kemikalija u sebi, prirodno napravljenu. Kreme, šampone itd. možete napraviti i sami. Naviknite se svaki dan vježbati barem pola sata jer to potiče cirkulacija i pojačano izbacivanje toksina iz organizma, piše Gaia .

24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar