• OVO JE SPORT
  • OVO JE SPORT
  • OVO JE SPORT

OVO JE SPORT

Olimpijski duh na vrhuncu: Usred utrke stala i podignula konkurenticu koja je pala

IAKO su se Olimpijske igre u Riju istaknule s dosta negativnosti, nepoštenja, sudačkih previda, nereda van sportskih borilišta, pa čak i smrti, na Igrama imamo priliku svjedočiti i brojnim pozitivnim i životno inspirirajućim scenama. Jedna od takvih scena dogodila se u ženskoj atletskoj utrci na 5000 metara, u kojoj je onaj istinski Olimpijski duh dobio svoje puno značenje.

Naime, tijekom utrke Amerikanka Abbey D`Agostino pod utjecajem vrućine saplela se i nezgodno pala na pod, a novozelandska konkurentica Nikki Hamblin žrtvovala je svoju utrku te se zaustavila kako bi pomogla kolegici u nevolji, što je izazvalo ogromne ovacije publike na tribinama stadiona. Četiri kruga kasnije obje natjecateljice, suprotno očekivanjima, završile su svoju utrku i došle do cilja.

 

Amerikanka je brzo nakon utrke emotivno reagirala te rekla novinarima:

“Ona je Olimpijski duh. Pala sam i nije mi ništa bilo jasno, pogotovo kad mi je došla pomoći. Nikad je prije nisam upoznala, a ovo je trenutak koji neću zaboraviti do kraja svog života. Kada me netko za 20 godina pita nešto vezano za moju priču u Riju, ovo će biti moja priča. Ona je moja priča”.

Da ova nevjerojatna priča dobije sretan kraj, obje natjecateljice dobile su svoje mjesto u finalu utrke na 5000 metara zbog promicanja sportskog fair-playa, neovisno o tome što nisu ispunile normu za finale.

Ove cure su to zasigurno zaslužile.

index.hr

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar