U ovoj godini započet će izgradnja nove zgrade Dječjeg vrtića u Prozoru

U ovoj godini započet će izgradnja nove zgrade Dječjeg vrtića u Prozoru

U ovoj godini trebala bi započeti izgradnja nove zgrade Dječjeg vrtića u Prozoru. Točnost ove informacije potvrdila nam je Julijana Juričević, ravnateljica Dječjeg vrtića „Ciciban“

– Na veliku radost roditelja i djece predškolskog uzrasta izgradnja nove zgrade vrtića trebala bi započeti u ovoj godini. U ovogodišnjem Proračunu Općine Prozor-Rama predviđena su sredstva u iznosu od 200 tisuća KM za početak izgradnje vrtića, kaže nam ravnateljica Juričević.
– Još nije odabrana najpogodnija lokacija za gradnju, iako ih ima nekoliko u opciji, dodaje ravnateljica, nakon čega slijedi izrada potrebne projektne dokumentacije i realizacija ovog vrijednog projekta.

Ravnateljica je još jednom podsjetila da je broj korisnika usluga vrtića svake godine veći, a kapacitet sve manji.
– Trenutno u vrtiću imamo 51 dijete, a 48 djece je na čekanju i pitanje je kada će i hoće li uopće doći na red. Naime, prošle godine samo je 10 djece iz vrtića krenulo u školu, što znači da se oslobodilo isto toliko mjesta, a interes je u porastu. Također, i uvjeti u vrtiću su loši, tako da je gradnja novog vrtića neophodna i prijeko potrebna, što su prepoznali i općinski vijećnici, na čemu im još jednom zahvaljujem, kaže na kraju ravnateljica.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar