Osvrt na osvrt

Osvrt na osvrt

GOSTOVANJE Senada Hadžifejzovića kod Stankovića u emisiji “Nedjeljom u 2”, u kojem se bosanski voditelj osvrnuo na Zorana Šprajca, nije moglo proći bez odgovora. Bosanski voditelj Šprajcu je zamjerio na neznanju, a nazvao ga je i neduhovitim, a evo što je Šprajc poručio njemu:

“Ovaj veliki bošnjački pjesnik i satiričar koji je svoj umjetnički talent odlučio naglasiti poetskim umotavanjem u šal nikako da preboli onih 45 sekundi što sam mu svojedobno posvetio u Direktu. Na mene je dosad potrošio dvije svoje emisije i nekoliko FB objava, sve u svom čuvenom ćevap-desetercu, a sad je evo umjetničku slavu okrunio i nastupom u hrvatskom televizijskom prostoru.

Stihove u kojima je dosad kupusario s diskvalifikacijama po rodu, imenu, prezimenu i težini pjesnik je ovaj puta oplemenio sa svojom povijesnom ulogom zaštitnika stećka. Naime, moju konstataciju da je “duhovit kao stećak” Senad je u nekakvom poetskom magnovenju shvatio kao uvredu stećku kao takvom. Satiričar je ostao bez satire i povrijeđen vlastitom taštinom jurnuo u napad obmotan šalom i bosanskohercegovačkim simbolizmom o jedinstvu svih naroda i narodnosti u nadgrobnom spomeniku i zagrobnom životu.

Da je manje taštine, a više pameti Senad je recimo mogao podrugljivo zahvaliti na komplimentu jer stećci doista znaju imati duhovite napise, ali to je napor koji se od ovog medijskog umjetnika nije mogao očekivati te je Senad time potpuno opravdao onih 45 sekundi u Direktu. Btw, Senade ukrao si mi jedno dvadeset kilograma, a to je uvreda veća od svih. Za razliku od tvoje poezije, ja svoje kile nisam našao na ulici”, napisao je Šprajc i oduševio brojne pratitelje na Facebooku.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar