Paljenje prve adventske svijeće u Prozoru u subotu u 18 sati

Paljenje prve adventske svijeće u Prozoru u subotu u 18 sati

Paljenje prve adventske svijeće u Prozoru bit će upriličeno u subotu, 26. studenoga 2022. godine u 18 sati. Svijeću Nade upalit će turisti i prijatelji Rame,koji redovno dolaze u ovaj kraj iz Makarske i Splita,  predstavnici Crvenog križa i Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama. 

Kako je već postalo tradicionalno, Općina Prozor-Rama je na kružnom toku u centru grada postavila adventski vijenac.

Na paljenje svijeće, koja u vrijeme došašća ili adventa simbolizira Nadu, ovom se prilikom pozivaju svi žitelji općine Prozor-Rama koji dočekuju kršćanski blagdan Božić te se u zajedništvu, na ovaj simboličan način, kroz došašće pripremaju za Božić.

Svjetlost svijeća simbolizira svjetlost Božju koja na svijet stiže rođenjem Isusa Krista. Svijeće imaju i svoja pojedinačna značenja, prva simbolizira Nadu, a druga Mir. Treća nedjelja Adventa u kršćanskoj starini zvala se nedjeljom Radosti po početnim riječima ulazne pjesme: Gaudete! – Radujte se! Paljenje treće adventske svijeća podsjeća nas da je Radost temeljna značajka cijelog došašća.

Četvrta svijeća se još naziva i Anđeoskom, njenim se paljenjem prisjeća svih onih koji su prvi objavili rođenje Mesije cijelom svijetu. Također se smatra da njeno paljenje donosi Ljubav.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing