Papa Franjo o vidiocima i Gospinim porukama

Papa Franjo o vidiocima i Gospinim porukama

Dva dana nakon posjeta Sarajevu i najave skore službene izjave o međugorskom fenomenu, papa Franjo dao je još jednu izjavu koju vatikanski komentatori povezuju s Međugorjem.

Za vrijeme propovijedi na jutarnjoj misi, Papa je, kako prenosi Radio Vatikan, upozorio na neke od opasnosti gubljenja kršćanskog identiteta:

"Ima i onih kojima su uvijek potrebne novotarije u kršćanskom identitetu, koji su zaboravili da su izabrani i pomazani, da imaju milost Duha Svetoga. Oni, primjerice, traže vidioce koji govore o pismu koje ce Gospa poslati u 4 sata popodne. I od toga žive. Međutim, to nije kršćanski identitet."

Iako nije spomenuto na koje točno vidioce i poruke misli, talijanski novinari koji prate zbivanja u Vatikanu, jednoglasno tumače Papine rijeci u kontekstu međugorskih ukazanja.

Sličnu poruku Franjo je izrekao u propovijedi u studenom 2013. godine, kada je, komentirajući vidioce koji svakodnevno primaju poruke od Gospe, rekao da ona "nije ravnateljica poštanskoga ureda da šalje poruke svakoga dana".

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar