Papa Franjo objavio svoju prvu fotografiju na Instagramu

Papa Franjo objavio svoju prvu fotografiju na Instagramu

Papa Franjo koji na Twitteru ima gotovo 30 milijuna pratitelja na devet jezika, u subotu je objavio svoju prvu fotografiju na Instagramu na kojoj kleči i moli.

Počinje novi put na Instagramu kako bih s vama krenuo putevima božanskog milosrđa i nježnosti,napisao je Papa istodobno na društvenoj mreži Twitter. Instagram će pomoći u prepričavanju pontifikata u slikama, što će omogućiti osobama koje žele pratiti i poznavati pontifikat pape Franje,rekao je monsignor Dario Vigano, upravitelj Vatikana zadužen za komunikacije.

Izabrat ćemo fotografije iz dnevnog lista Vatikana Osservatore Romano i pokazati neke pojedinosti kako bismo istaknuli bliskost i uključenje pape Franje koji živi u današnjem trenutku, dodao je Vigano. Rekao je da će biti i kratkih videosnimaka na Instagramu Pape Franje zvanog ‘Franciscus’.

Papa je izabrao subotu jer se tada obilježava službeni početak njegova pontifikata prije tri godine. Njegov dolazak na najdražu aplikaciju slavnih osoba je dodatna etapa u strategiji komunikacije pape Franje. U veljači se Kevin Systrom, vlasnik i utemeljitelj Instagrama sastao s Jorge Bergogliom uVatikanu.

Govorili smo o moći slika kao instrumentu ujedinjenja naroda, kultura i jezika, rekao je Papa. Instagram je krajem veljače naveo da ima više od 400 milijuna korisnika u svijetu. Twitter, na kojem je Papa također aktivan pod imenom Pontifex je krajem prosinca istaknuo kako ima 320 milijuna korisnika. Papa ima oko 30 milijuna pratitelja na Twitteru na devet jezika.

hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar