Papa kritizira “zaglušujuću buku konzumerizma”

Papa kritizira “zaglušujuću buku konzumerizma”

Papa Franjo je u srijedu podsjetio da se Božić, kada kršćani slave rođenje Isusovo, ne smije svesti na “lijepu tradicionalnu proslavu” i na “zaglušujuću buku konzumerizma”.

”Oglašivačka mašinerija poziva na razmjenu uvijek novih darova kako bismo jedni druge iznenadili. No sviđa li se Bogu takva proslava?”, upitao je vjernike Sveti Otac rođen u Argentini na redovitoj općoj audijenciji srijedom.

”Božić znači dati prednost Božjem tihom glasu pred zaglušujućom bukom konzumerizma”, rekao je poglavar 1,3 milijarde katolika u svijetu.

”Ostane li Božić samo lijep tradicionalni blagdan u kojemu mi imamo glavno mjesto a ne On, onda je to izgubljena prilika. Molim vas, nemojmo pretvoriti Božić u svjetovni događaj!”, zamolio je.

”Tih dana trčimo kao što nikad ne činimo u preostalom dijelu godine”, rekao je, ocijenivši da se takva grozničava užurbanost protivi vjerskim osjećajima.

”Božić nije da tražimo blistava svjetla svijeta, da se zatrpavamo darovima, ručkovima i večerama, a ne pomognemo siromahu”, dodao je papa Franjo.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar