Papa ustanovio Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba

Papa ustanovio Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba

Papa Franjo objavio je u nedjelju 31. siječnja u Vatikanu svjetski dan posvećen bakama i djedovima i starijim osobama koji će se slaviti svake godine četvrte nedjelje u srpnju.

Novi svjetski dan, ove godine 25. srpnja, vremenski je blizu blagdanu Sv. Joakima i Ane, Isusova djeda i bake (26. srpnja). “Duh Sveti i danas starije osobe nadahnjuje riječima mudrosti”, istaknuo je Papa u nagovoru uz molitvu Angelusa izravno prenošenog iz biblioteke u Apostolskoj palači, piše ika. “Njihov je glas dragocjen jer pjeva hvalu Gospodinu i čuva ljudske korijene. Podsjeća nas da je starost dar, a djedovi i bake poveznica među generacijama kako bi se mladima prenijelo životno i iskustvo vjere”, poručio je Papa.

“Djedovi i bake često su ‘zaboravljeni’, što se ne smije događati, jer, naposljetku, oni čuvaju korijenje. Stoga sam odlučio osnovati Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba koji će se u općoj Crkvi slaviti svake godine. Važno je da djedovi i bake susreću svoje unuke i unuci njih”, upozorio je Sveti Otac, prenosi Nedjelja.ba.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar