Peking uvodi policiju za borbu protiv smoga

Peking uvodi policiju za borbu protiv smoga

Policija će istraživati lokalne izvore zagađenja zraka, kao što su prašnjavi putovi ili pravljenje roštilja na otvorenom prostoru, objavio je BBC

Visoka razina toksičnog smoga, koji je zahvatio Peking, pokušat će smanjiti novi tim policije za zaštitu životne sredine, najavio je vršitelj dužnosti gradonačelnika kineskog Caj Chi. Policija će, kako je rekao, istraživati lokalne izvore zagađenja zraka, kao što su prašnjavi putovi ili pravljenje roštilja na otvorenom prostoru, objavio je BBC.
Chi je, također, obećao kako će se smanjiti potrošnja uglja za 30 posto ove godine, prenijela je državna agencija Sinhua. Kako bi izbjegli da udišu zagađeni zrak, mnogobrojni građani bili su primorani da danima ne izlaze iz svojih domova.
U više oblasti Kine, kako su nedavno prenijeli mediji, vlada veliko zagađenje, a Peking je pod crvenom uzbunom – najvišom od četiri vrste uzbune što se tiče smoga. Istovremeno u Pekingu je proglašena i žuta uzbuna zbog magle. Druga područja, posebno u sjevernoj Kini su pod crvenim upozorenjem i zbog magle i zbog smoga. Mediji su objavili snimke na kojima se vidi kako smog prekriva glavni grad u tolikoj mjeri da se vide samo vrhovi zgrada. Visoka razina zagađenja traje nedjeljama, što je dovelo do otkazivanja letova i uvođenja zabrana za promet.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar