Petak u 11 sati, dan koji čeka Bosna i Hercegovina

Petak u 11 sati, dan koji čeka Bosna i Hercegovina

Petak u 11 sati je dan kada će u Bosni i Hercegovini prvi čovjek primiti cjepivo protiv korona virusa. I to rusko, u Banjaluci, na UKC-u Republike Srpske. Bit će cijepljeno 30 zdravstvenih radnika. Sve je to simbolično. No, jasno je da masovnog cijepljenje s dvije tisuće dostupnih cjepiva nema, zato svi pitaju – gdje je zapelo?

Slike cijepljenja iz susjedstva koje danima gledamo samo na televizoru, za oko 40 sati gledat ćemo uživo. Prvih 30 osoba, zdravstvenih radnika UKC RS biće cijepljeno na toj ustanovi u petak, u 11. Direktor UKC Vlado Đajić za N1 kaže da će osobno primiti cjepivo, kako bi pokazao da je sigurna, piše N1.

“Cijepljenje na UKC kreće za dva dana, u petak u 11 sati. Pozivam sve stanovnike da se prijave, vjerujem u cjepivo. Ekipa moja, mojih suradnika iz COVID odjeljenja, šefova Intenzivnih jedinica, zajedno sa mnom, i ja osobno možda ću i ja primiti prvo cjepivo u RS, a sigurno na UKC, da dam primjer radnicima, suradnicima, stanovnicima…da je to dobro, da je sigurno cjepivo, za naše zdravlje, za unapređenje zdravlja stanovnika RS”, kaže Đajić.

S obzirom na dosta pozitivnije COVID brojke mnogi očekuju i traže popuštanje mjera. U nastavi, normalizacija, spajanje grupa, školski sat po 45 minuta, ali i skidanje maski na otvorenom. Dok to očekuje dio javnosti, dio struke upozorava – nije vrijeme.

“Citirat ću jednog predstavnika SZO: Sa COVID-om, da se izrazim bokserski, nemojte spuštati gard da ne bi bili nokautirani”, poručuje Đajić

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar