Pismo zahvale prof. dr.sc. Željka Tanjića, rektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Pismo zahvale prof. dr.sc. Željka Tanjića, rektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Nakon nedavnog posjeta Rami Rektorskog zbora hrvatskih sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu, uputio je pismo zahvale.

Pismo donosimo u cijelosti.

Poštovani,

kao što Vam je poznato, u Rami su od petka 1.srpnja do nedjelje 3.srpnja boravili članovi Rektorskog zbora Republike Hrvatske na čelu s Predsjednikom prof. dr. sc. Damirom Borasom sa željom i ciljem da rektori i prorektori hrvatskih sveučilišta te pomoćnici Ministra znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske upoznaju prirodne, duhovne i kulturne ljepote ramskog kraja te se upoznaju i s izazovima  i poteškoćama sadašnjeg trenutka u Rami. Vrhunac posjeta bila je Sveta misa koju sam imao ast predvoditi na Kedžari, na grobu Dive Grabovčeve, na poziv fra Andrije Jozića, župnika župe Doljani.

Ovim putem želim od srca zahvaliti svima koji su omogućili ovu posjetu i koji su nam bili divni i brižni domaćini. Ponajprije zahvaljujem fra Andriji Joziću na pozivu upućenom još prije dvije godine da predvodim misno slavlje o Divinu danu na Kedžari. Njemu zahvaljujem na velikom trudu i dobročinstvu u organizaciji putovanja od Rame do Kedžare kao i na dostojanstvenom i bratskom prijemu cijele grupe za vrijeme i nakon Svete mise.

Velika hvala i gvardijanu samostana na Šćitu, fra Tomislavu Brkoviću, koji je velikodušno prihvatio ovu ideju od samog njenog začetka i omogućio njeno ostvarenje, kao i župnim vikarima fra Stjepanu Lovriću i fra Miljenku Petričeviću koji su s ljubavlju otvorili vrata ramskog samostana i bili nam istinski i dobri domaćini i vodiči. Mnogi su obećali da će se ponovno vratiti u Ramu i na Šćit, oduševljeni ljepotom i kulturnim bogatstvom  šćitskog samostana, prepoznavajući važnost ramskih franjevaca u očuvanju vjere i kulturne i narodne baštine.

Pažnju i dobrotu iskazao nam je i g. Dragan Radić, direktor građevinske tvrtke Graditelj svratišta iz Zagreba, koji nas je zajedno sa svojim djelatnicima i suradnicima ugostio i omogućio druženje na Draševu te gostima darovao ramski križ i ramsku šljivovicu kao i uspomenu na boravak u Rami. Njemu i svima koji se trude oko boljitka Rame zaželjeli smo puno uspjeha u nastojanjima da u Rami još više ljudi nađe posao i tako svoju životnu egzistenciju ostvare na svojim ognjištima. 

Smatram da je ova posjeta bila jedinstvena prilika da se članovi Rektorskog zbora upoznaju s Ramom i da je bila, onkraj svih različitih pogleda na rješavanja izazova i problema u Rami, znak nade i izričaj želje da se pokaže kako je i članovima hrvatske akademske zajednice stalo do opstanka i razvoja ramskog kraja. Odlučno odbijam manipulacije ovom posjetom, bez obzira s koje strane dolaze i žao mi je da je ova posjeta  u raznim medijskim napisima iskorištena za političke rasprave i prepucavanja. Još jednom hvala svima koji su omogućili ovaj jedinstveni boravak članova Rektorskog zbora u Rami, posebice braći franjevcima. 

S poštovanjem.

REKTOR

prof. dr.sc. Željko Tanjić

Tanjić1Tanjić2

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing