Plemići u paklenoj atmosferi pobijedili Slovan!

Plemići u paklenoj atmosferi pobijedili Slovan!

Zrinjski je u sjajnoj atmosferi pobijedio s 1:0 Slovan iz Bratislave, golom Nemanje Bilbije u samoj završnici, ali je pokazao ne samo da se može nositi s bogatijim slovačkim klubom nego je mogao i uvjerljivije.

Momčad Sergeja Jakirovića imala je bezbroj prilika i da je bilo malo više sreće Plemići su u Slovačku mogli ponijeti još veću prednost. Ipak, ovako mu ostaje prilika da u uzvratu u Bratislavi obrani prednost i pokuša izboriti skupine Konferencijske lige, što bi bilo prvi put u povijesti da jedan klub iz BiH dođe u grupnu fazu.

Zrinjski nije bio impresioniran snagom svog protivnika, štoviše napao je slovačkog prvaka i u prvih pola sata stvorio par izglednih prilika. Prvo je Karlo Kamenar na dodavanje Nemanje Bilbije šutirao izbliza, ali je vratar Chovan obranio. Nakon toga Adrian Chovan opet je morao intervenirati, ovaj put nakon udarca iz daljine Ivana Jukića.

Slovan je prvi put zaprijetio u 33. minuti i to preko svog najopasnijeg igrača Andrea Greena čiji je šut netko skrenuo i lopta je umalo prevarila Čondrića. U 58. minuti drugog poluvremena Zrinjski je imao najbolju priliku do tada. Hrvoje Barišić sve je napravio i dodao Ivanu Jukiću koji šutira, a Chovan odbija loptu do Bilbije od kojeg se odbija u gol aut.

Deset minuta kasnije gosti su ostali s igračem manje. Tigran Barseghyan dobio je drugi žuti karton i domaćinu je ostalo više od 20 minuta da proba iskoristiti igračku nadmoć. Domaći su sve više napadali i u 80. opet dobra prilika. Ćorluka je ubacio, a Nemanja Bilbija glavom promašio vrata za nekoliko centimetara. Nakon toga je u prilici i Barišić, ali lopta opet nije htjela u gol.

I onda u 89. minuti tribine su proključale. Mario Ćuže je ubacio a Nemanja Bilbija pogodio je glavom za više nego zasluženu pobjedu Zrinjskog.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar