Plenković predložio Hercegovca, a Ljubić i Raguž glasovali protiv

Plenković predložio Hercegovca, a Ljubić i Raguž glasovali protiv

Sabor Republike Hrvatske, na prijedlog Vlade te zemlje, velikom većinom glasova (97) imenovao je jučer Vanju Gavrana članom Vijeća za elektroničke medije.

(foto: Andrej Plenković i Vanja Gavran na snimanju intervjua za Al Jazeeru u listopadu prošle godine)

Gavran je član Središnje uprave Napretka, predsjednik Paneuropske unije BiH, Posušak, novinar, a znan i kao donedavni glasogovornik HT Eroneta.

„Zbilja, velika čast, odgovornost i obveza“, pohvalio se Gavran i na društvenim mrežama, gdje mu je status o imenovanju „lajkao“ i donedavni nuncij u Hrvatskoj, a prethodno i u BiH Alessandro D’Errico.

Međutim, unatoč svemu protiv njega su u Zagrebu glasovala dvojica Hercegovaca – Božo Ljubić i Željko Raguž, zastupnici HDZ-a izabrani na listi 11. izborne jedinice – iz BiH.

Glasovanje protiv prijedloga Vlade koju čini HDZ u najmanju ruku začudilo je kolege u saborskim klupama, pogotovo jer je i Odbor za medije i informatizaciju jednoglasno dao svoje mišljenje, što znači da su Ljubić i Raguž glasovali protiv Vlade. U zraku je u Hrvatskoj ostalo pitanje hoće li tako postupiti i u pitanjima kada će njihova glas biti prevaga, a ne samo stajalište.

U BiH se pak otprilike zna koji su razlozi da su Hercegovci u Zagrebu glasovali protiv Hercegovca. Za podsjetiti je u tom kontekstu da je Gavran bliski suradnik predsjednika Napretka prof. dr. Franje Topića, a da je bio i glasnogovornik Eroneta u vrijeme HDZ-u BiH mrske bivše uprave na čelu sa Stipom Prlićem.

Inače, Gavran u Vijeće za elektroničke medije dolazi s Al Jazeere Balkans gdje je radio zadnje dvije godine.

(Kristina Spajić-Perić/Republikainfo.com)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar