Požari u Hercegovini ne jenjavaju, vatrogasci na terenu 24 sata

Požari u Hercegovini ne jenjavaju, vatrogasci na terenu 24 sata

MOSTAR, 16. srpnja (FENA) – Požar koji je izbio u naselju Šehovina te se najprije proširio na lokalitet Gostina brda, a zatim eskalirao i spustio se jedinim dijelom do naselja Opine i Kočine, a drugim dijelom se širio do Fortice i Podveleža i dalje je aktivan, no trenutno ne prijeti kućama, priopćeno je u nedjelju iz Operativnog centra civilne zaštite HNŽ-a.

Požar na području Pologa i Međina je ugašen, a aktivan je jedan krak na lokalitetu Mikuljača –Galac, koji je na nepristupačnom terenu.

Aktivan je požar na području Gornja Duboka- Burmazi – Bjelojevići u Stocu, gdje je vjetar ponovno vratio vatru iz Republike Srpske u večernjim satima. Trenutno nema ugroženih stambenih objekata, a vatrogasci s lokalnim stanovništvom kontroliraju  požarište.

Požari na području gornjeg Hrasna i Podkule, kao i sela Hutova u općini Neum i dalje su aktivni. Gore trava i nisko raslinje na brdovitom i nepristupačnom terenu, a vatrogasci sprečavaju širenje požara.

Stanje na požarištu Čvrsnica jutros je nepromijenjeno u odnosu na sinoć. Gori borova šuma na nepristupačnom terenu.

U subotu je od 8 do 9 sati na požarištu djelovao helikopter OS BiH sa 7 izbačaja i dobrim rezultatima, ali nažalost nedovoljno da se zaustavi širenje požara.

U popodnevnim satima požar je imao tendenciju širenja prema deponiji Bukova. Požarna linija se proširila za oko 1 kilometar, a helikopter koji je bio najavljen za 18 sati zbog  loših vremenskih uvjeta  (jakog vjetra) nije poletio.

Zbog jako strmog i nepristupačnog terena i dalje je potrebna pomoć u gašenju požara helikopterom OS BiH.

Požar koji je izbio u mjestu Blizanci, općina Čitluk stavljen je pod kontrolu i većim dijelom saniran i ugašen.

Požar je jak vjetar brzo proširio na obje strane ceste prema Žitomisliću, a vatra je ugrožavala vinograde. Jedan je krak išao prema Kručevići brdu. Požar je gasilo petnaestak vatrogasaca sa tri vozila, uz pomoć vatrogasaca iz Mostara i  Čapljine.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing