Pobjeda BiH u totalnoj dominaciji Sjevernih Iraca

Pobjeda BiH u totalnoj dominaciji Sjevernih Iraca

Nogometna reprezentacija BiH odlično je otvorila svoj nastup u Ligi nacija pobijedivši Sjevernu Irsku s 0:2 u Belfastu. Bila je ovo ujedno i prva službena utakmica Roberta Prosinečkog za kormilom bh. reprezentacije.

No, u Belfastu početak susreta nije ukazivao kako bi ‘Zmajevi’ mogli do sva tri boda. Već u prvoj minuti mogao je sudac pokazati na bijelu točku i dati kazneni udarac domaćinima, ali je pogriješio i pokazao da se igra nastavi. Napadi Sjeverne Irske nisu jenjavali. Sve su više prijetili vratima Šehića, ali se BiH u toj totalnoj opsadi svog gola uspjevala obraniti.

I onda šok za domaće navijače. U 36. minuti Edin Džeko je ubacio prizemnu i oštru loptu u peterac, a Haris Duljević je na pravom mjestu i BiH vodi s 0:1.

Taj pogodak kao da je dotukao Sjeverne Irce, izgubili su energiju koja ih je krasila prije primljenog gola te je BiH preuzela inicijativu, a na odmor se otišlo s tih 0:1.

Baš kao u prvom, domaćini su pritisnuli BiH i u drugom poluvrmenu. Imali su dvije velike prilike, ali na vratima BiH je stajao fantastični Šehić koji je čudesnim intervencijama sačuvao svoja vrata i pokazao kako nije bila greška da Prosinečki stavi njega ispred Begovića.

I u 65. minuti BiH praktički iz ničega dolazi do drugog gola. Elvis Sarić je iskoristio veliku pogrešku obrane Sjeverne Irske i zabio za novi hladan tuš domaćinima u Belfastu.

Do kraja susreta ponovno smo gledali veliki pritisak Sjeverne Irske, ali i BiH je imala priliku da dođe do trećeg pogotka kada je Duljević pogađa vratnicu. Ipak, domaćini u trećoj minuti sudačke nadoknade dolaze do pogotka preko otpjevanog Willa Grigga, ali se taj pogodak pokazao kao samo počasni.

Na kraju je završilo 1:2 i velika pobjeda za BiH u velikoj dominaciji Sjeverne Irske. No, na kraju će se pamtiti samo tri boda s kojim je BiH startala u Ligu nacija i preuzimanje vrha u Skupini 3 Lige B.

Denvnik.ba/ T.R.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar