Pokolj u vojnoj bazi: U pucnjavi ranjeno 16, a ubijene 4 osobe

Pokolj u vojnoj bazi: U pucnjavi ranjeno 16, a ubijene 4 osobe

U vojnoj bazi Fort Hood u Teksasu su ubijene ukupno četiri osobe, među kojima i napadač, a vlasti su svima koji su se zatekli u bazi preporučile da potraže sklonište.

Zapovjednik američke vojne baze Fort Hood izvijestio je kako je u pucnjavi koja se dogodila u srijedu ranjeno 16 osoba, a četiri su osobe smrtno stradale, među kojima je i napadač, vojnik s psihičkim problemima.

Prema riječima generala pukovnika Marka Milleyja, napadač je preminuo od ozljeda koje si je sam zadao. U napadu je koristio 45-kalibarski pištolj koji je kupljen nedavno.

Rekao je i kako je napadač imao zdravstvenih problema te problema s ponašanjem, ali i da nije poznat motiv zbog kojeg je počinio napad.

Napadač je sudjelovao u borbenim akcijama u Iraku 2011. godine, rekao je Milley, odbivši otkriti identitet vojnika.

Zapovjednik baze je na konferenciji za novinare izjavio i kako ne postoje indicije da je ovaj incident povezan s terorizmom.

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je kako mu se "slama srce" zbog pucnjave koja se u srijedu dogodila u vojnoj bazi Fort Hood u Teksasu, a u kojoj je, prema dostupnim podacima, ranjeno 14 osoba, dok je napadač navodno ubijen.

"Otkrit ćemo točno što se dogodilo. Slama nam se srce jer se ovako nešto moglo ponovno dogoditi", izjavio je Obama novinarima u Chicagu, gdje sudjeluje u prikupljanju donacija za Demokratsku stranku.

Ovo inače nije prvi napad u vojnoj bazi Fort Hood. Nidal Malik Hasan, ubio je u Fort Hoodu 5. studenog 2009. godine 13 osoba i ranio njih 32. Bivši vojni psihijatar osuđen je zbog ubojstava s predumišljajem, a vojna porota za njega je predložila smrtnu kaznu.

Izvor: http://dnevnik.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar