• POKRENUTA NOVA RUTA SPASA ZA RAMU
  • POKRENUTA NOVA RUTA SPASA ZA RAMU
  • POKRENUTA NOVA RUTA SPASA ZA RAMU

POKRENUTA NOVA RUTA SPASA ZA RAMU

Ovih dana je općinu Prozor – Rama, i to selo Šćipe i Dom zdravlja u Šćipama, posjetila neobična delegacija. Ne umanjujući  želju posjetitelja da baš Šćipama daruju potrepštine, niti umanjujući korisnost doniranih sredstava, ostaje potpuno nejasno koji je stvarni motiv posjete Domu zdravlja Šćipe. Donirati reagense zasigurno nije.

Ovim posjetom pokušava se otvoriti „nova ruta za spašavanje Rame“.

Ivica Ćorić iz Posušja, bivši Ministar gospodarstva Županije Zapadno hercegovačke,  Srećko Matić, direktor Doma zdravlja Ljubuški, sa kolegom iz farmaceutske branše, prošli su put od Posušja do Ljubuškog (43 km), pa od Ljubuškog do Mostara (37 km), od Mostara do Prozora – Rame (78 km) te od Prozora do Šćipa (23 km). dakle, ukupno 181 kilometar.  Sa sobom su ponijeli neke medicinske potrepštine, uglavnom reagense i darovali ih Domu zdravlja u Šćipama, koji inače funkcionira preko bolnice „Dr. Safet Mujić“ iz Mostara.

fotografija 3 fotografija 2

Ne umanjujući  želju imenovanog dvojca Ljubuški – Posušje da baš Šćipama daruju potrepštine, niti umanjujući korisnost doniranih sredstava, ostaje potpuno nejasno koji je stvarni motiv posjete Domu zdravlja Šćipe. Donirati reagense zasigurno nije.

Mještani, uz molbu da ipak ne otkrivamo imena, sliježu ramenima. „Ništa mi nije jasno. Jes̕ da su pojeli jagnje, ali nisu valjda zato potegli iz Hercegovine? Bilo im je bliže u Jablanici.“, čudi se jedan od njih.

Tek malo pojašnjenja leži u činjenici da je dvojac Ćorić – Matić istaknuti kadar HDZ-a BiH, te su vjerojatno dio neke režije iz Mostara, dio slagalice pritisaka na lokalno stanovništvo da svoje glasove na slijedećim izborima daju upravo kandidatu HDZ-a BiH, Anti Pavličeviću. „Jesu oni priupitivali oko izbora, govorili kako bi bilo najbolje za Antu, ali nismo mi to plaho slušali.“, rekoše nam mještani.

Sve se čini da je pokrenuta nova ruta za „spas Rame“, kako to u zadnje vrijeme nazivaju oni koji žele prigrabiti proračun općine Prozor – Rama i usmjeriti ga preko tih ruta drugdje a ne u općinu Prozor-Rama, nego daleko od ramskog naroda.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar