POLICAJCI SUSPENDIRANI: Nakon smrti 47-godišnjeg Hrvata oglasio se Ured državne kriminalističke policije Baden-Württemberg

POLICAJCI SUSPENDIRANI: Nakon smrti 47-godišnjeg Hrvata oglasio se Ured državne kriminalističke policije Baden-Württemberg

Na tijelu 47-godišnjeg Ante Paponje iz Mannhaima koji je preminuo u ponedjeljak u bolnici nakon policijske akcije pronađeni su tragovi nasilja. To je u srijedu na konferenciji za novinare  potvrdio Andreas Stenger, šef Ureda državne kriminalističke policije (LKA) Baden-Württemberg. Međutim, Stenger je napomenuo kako su tragovi nasilja “niskog intenziteta”.

“Još nije jasno je li 47-godišnjak preminuo nasilnom ili prirodnom smrću jer je doživio i zatajenje srca”, rekao je Stegner.

Šef policije u Mannheimu Siegfried Kollmar rekao je kako su s dužnosti suspendirana dvojica policajaca koja su bili u intervenciji a protiv kojih se vodi istraga zbog sumnje u primjenu nasilja.

Prema izvješću policije i državnog odvjetništva, 47-godišnjak je prethodno pružao otpor. Kako je priopćeno iz državnog tužiteljstva, dvojica policajaca se još nisu očitovala o slučaju.

Ante je bio jako osjetljiv

Kako je Fenix-magazin.de već ranije pisao, stradali Ante Paponja je Hrvat rođen u Mannheimu, a njegova obitelj je rodom iz Rame u BiH. Obitelj je u nevjerici i šoku. Zatražili su policijsku istragu jer žele znati što se točno dogodilo i kolika je krivnja na dvojici policajaca koja su bila u intervenciji.

Stanovnici Mannheima u utorak i srijedu zastaju pored mjesta stradanja. Ističu kako ih je ovakav čin policijske brutalnosti šokirao

Nakon užasnog događanja, novinarima Fenixa javio se bliski rođak preminulog Ante Paponje, Željko Paponja koji je za Fenix-magazin ispričao kako je cijela obitelj preminulog Ante u šoku.

“Svi smo zgroženi snimke intervencije policajaca, a koje su svjedoci snimali i objavili na društvenim mrežama. Zasad znamo kako je Ante otišao iz bolnice (Središnjeg instituta za mentalno zdravlje u Mannheimu gdje je prethodno boravio) u trgovinu, odnosno kiosk za prodaju hrane (Imbis) kako bi kupio nešto za pojesti. Izašao je vani, stao ispred Imbisa kako bi pojeo to što je kupio. Još nije bio ni platio kad je došla policija. Kao što se vidi na snimkama, savladali su ga i pritisnuli na tlo udarajući ga šakama. Kasnije se dogodilo to što se dogodilo”, rekao je Željko Paponja kojemu je preminuli Ante stričević, tj. prvi rođak s očeve strane.

“Ante je sin od mog strica. I stric i strina te Antina sestra iz Mannheima su u šoku. Ne mogu vjerovati što se dogodilo, teško je kad izgubiš dijete, a pogotovo na taj način”, rekao je za Fenix-magazin.de Željko Paponja.

Željko kaže kako je Ante rođen u Mannheimu gdje je živio cijeli život. Majka i otac su mu podrijetlom iz Rame. Prije nekoliko godina su se rastali što Ante emocionalno nije dobro podnio.

“Bio je jako emotivan i od te rastave pomalo rastrojen. Često je odlazio kod majke i sestre. Taj dan je išao u bolnicu. Kako smo doznali vjerojatno je liječnik zvao policiju koja ga je na kraju pronašla. Ono što smo vidjeli na video snimkama je strašno”, u nevjerici govori Željko Paponja

Obitelj, kaže, sad čeka nalaz obdukcije kako bi se doznalo što se točno dogodilo.

Fenix-magazin/M.Dokoza/Z.Bosnić

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar