Kako se riješiti kamenca u kupaonici

Kako se riješiti kamenca u kupaonici

Kamenac je problem koji se događa u kupaonicama mnogih kućanstava, a što dulje stoji to ga je teže ukloniti. Kamenac je tvar uglavnom sastavljena od kalcija i magnezija, koja ostaje kada tvrda voda ispari, a najviše se zadržava oko slavina, umivaonika, WC školjke, vrata od tuša, i svugdje gdje je voda.

Osim što izgleda ružno, može uzrokovati štetu apa nakupljanje kamenca može ograničiti protok vode i smanjiti učinkovitost vaših slavina i tuševa. No, postoji par jednostavnih metoda za uklanjanje kamenca pomoću nekih sastojaka i predmeta koje vjerojatno već imate kod kuće, piše Express.

Koristite sodu bikarbonu

Preporučuje se pomiješati tri žlice sode s jednom žlicom vode. Smjesa bi se trebala oblikovati u otopinu poput paste. Zatim nanesite na područje na kojem je kamenac i ostavite da se osuši. Četkicom obrišite prašinu s tretiranog područja dok se otopina ne počne ljuštiti. Koristeći mokru krpu, posljednji put obrišite područje prije nego što ga osušite krpom.

Koristite limun

Prepolovite limun. Zatim stavite jednu polovicu preko područja na kojemu je kamenac. Na kraj slavine gurnite stranu limuna gdje ste ga razrezali i provjerite je li čvrsto zatvoren oko područja gdje je kamenac. Okrećite limun naprijed-natrag dok se još čvršće ne zakači i pustite da kiseli sok razbije nakupine. Ako čistite veće područje kao što je glava za tuš, koristite više polovica limuna. Tada pričvrstite limun na glavu tuša malom plastičnom vrećicom i gumom, ili prozirnom folijom, i ostavite da odstoji. Nakon nekog vremena maknite limun i obrišite vlažnom krpom. Da biste dobili dodatni sjaj, namočite krpu u preostali limunov sok i obrišite je s tim. Isperite slavinu običnom vodom, a zatim osušite područje.

Koristite krpu od mikrovlakana

Brišite vlagu krpom od mikrovlakana svake večeri ili neposredno nakon upotrebe. Redovito brisanje slavina, spriječit će tvrdu vodu da ostavi zamućene mrlje i mineralne naslage.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar