Predsjedništvo Devedesetke u Rami bez načelnika: “Hvala na pozivu, ali ne želimo biti dio Čovićeva političkog holdinga”

Predsjedništvo Devedesetke u Rami bez načelnika: “Hvala na pozivu, ali ne želimo biti dio Čovićeva političkog holdinga”

Predsjedništvo Devedesetke u Rami zakazano za sutra u Prozor-Rami proći će bez načelnika te općine, dr. Joze Ivančevića. Općinski odbor te stranke, kako nam je potvrđeno iz istog, zahvalio se na pozivu, ali i ponovio ranija stajališta da predsjednik te stranke vodi promašenu politiku i da ne planira doći.

“Zahvaljujemo na Vašem pozivu za nazočnost sjednici Predsjedništva   HDZ-a 1990 koju planirate održati u petak, 6. svibnja 2022. godine u Prozoru-Rami. Neću se odazvati Vašem pozivu iz načelnih razloga. Upravo dio Predsjedništva HDZ 1990 smatram odgovornim za, po meni potpuno promašenu, politiku koja se iz vrha HDZ 1990 vodila u zadnjih nekoliko godina.  Smatram da je potpisivanje Sporazuma o suradnji sa HDZ BiH  i općenito vidljivo dodvoravanje Draganu Čoviću dovelo ovu stranku u lošu poziciju sa nedosljednim programima i sa vrlo malim izgledima u predstojećem izbornom procesu. Nažalost, izgledno je da mladi ljudi koji su se uključili u rad HDZ 1990 neće moći ostvariti ništa od svojih političkih ambicija, iako su to zaslužili. Sve je to, po meni,  rezultat pogrešaka i lutanja nekolicine osoba iz Predsjedništva HDZ 1990, o čemu smo se pravovremeno izjašnjavali i cijeli Općinski odbor HDZ 1990 Prozor – Rama i ja kao predsjednik tog Odbora”, navodi se u dopisu predsjednika OO HDZ 1990 Prozor – Rama Joze Ivančevića.

HDZ 1990. sutra u Prozor-Rami planira održati sjednicu Predsjedništva stranke, a poziv sudionicima je poslan krajem travnja.

Na upit o mogućim posljedicama nedolaska na sjednicu Predsjedništva, čini se da se isključenja ne boje

“Mi iz Rame ovom izjavom nismo rekli ništa novo. Od početka imamo isti pravac, želimo imati jaku stranku, a ne biti dio Čovićevog političkog holdinga. Nažalost, dio stranačkog predsjedništva misli drugačije i oni idu na dodvoravanje drugima umjesto vlastitog puta. Mi ih u tome nećemo podržavati ni na koji način, i uvijek ćemo znati svoj stav i svoj pravac. Ako time nekomu smetamo, neka taj poduzima mjere koje ima u stranačkim aktima. Mi smo potpuno spremni na sve posljedice, jer smatramo da je dosljednost u politici veoma važna”, kaže Ivančević.

Negodovanja zbog bliskosti s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem na adresu predsjednika Dvedesetke stizala su i iz drugih sredina. On ju pak objašnjava nacionalnim pitanjem, te da nakon izmjena Izbornog zakona Devedesetka može razmišljati o nesudjelovanju u radu HNS-a. U međuvremenu stranka gubi na svim frontovima, a u najvećim sredinama kojima je svojedobno drmala, poput Čapljine i Mostara nema nikakav rezultat, niti jednog vijećnika.

Općenito, zaklanjanje Komšićem jedina je strategija politike u Hrvata, kojom se pokriva sav nered i nerad iste te politike. Jedna fotelja koju siluje Željko Komšić u igri sa SDA dominira politikom dvaju HDZ-ova, no upravo su nedavnom Čovićevom izjavom “zašto ne bismo izašli na izbore? uskočili sami sebi u stomak i dokazali da su im one druge koje uživaju kudikamo bitnije. 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing