Policija pretražuje nekretnine Mamićevih, sumnja se da im je pomagao poreznik

Policija pretražuje nekretnine Mamićevih, sumnja se da im je pomagao poreznik

Zagrebačka policija rano jutros počela je pretraživati kuće i stanove čelnih ljudi nogometnog kluba Dinamo Zagreb – izvršnog predsjednika Zdravka Mamića te njegova brata, sportskog direktora kluba, Zorana Mamića. I to po nalogu županijskog suda, a akciju je pokrenuo USKOK. 

Iz Uskoka tvrde da nije u pitanju istraga nego provođenje "hitnih dokaznih radnji" na temelju prijave Ministarstva financija.

Uskok je potvrdio da protiv Zdravka i Zorana Mamića provodi "hitne dokazne radnje" zbog sumnje na primanje i davanje mita, utaju poreza i drugih davanja te zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u kojima je osim čelnika Dinama sudjelovala i službena osoba Porezne uprave.

Na službenim stranicama DORH-a objavljeno je upravo to – da je u tijeku provođenje hitnih dokaznih radnji. Na temelju kaznene prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u suradnji s PN USKOK-om provodi hitne dokazne radnje zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, utaje poreza i drugih davanja i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, vezano za nezakonite radnje koje su poduzimale odgovorne osobe GNK Dinamo i službena osoba Porezne uprave, navodi se u priopćenju.

Ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića zatekla je vijest o Mamićima. Ja vam o tome baš ništa ne mogu reći, u takvim stvarima ne sudjelujem, to vam radi policija, ali ako je točno to što ste vi sada pročitali, sigurno postoji razlog za takvo nešto, rekao je za HRT.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar