• Politički turizam
  • Politički turizam
  • Politički turizam

Politički turizam

Prema novom Zakonu o turizmu svari se neće poboljšati, naprotiv, profitirat će samo veliki gradovi i turističke zajednice kao što su Sarajevo, Mostar i Banja Luka.

To nije ništa novo, jer je i do sada bilo tako. O odnosu Turističke zajednice HNŽ-a prema manjim općinama, posebno prema Općini Prozor-Rama kroz dugi niz godina pokazao je primjer iz 2016. godine.

Turistička zajednica je prošle godine izdvajala znatna sredstva za turističke manifestacije. Za Općinu Prozor-Rama  je izdovjila svega 3.000,00 KM. Sredstva su uplaćena „biranoj“ udruzi „Eko Klanac“,  Klanac bb, Prozor-Rama.

Pitanje je sjećaju li se Ramljaci te prošlogodišnje manifestacije?

Koji je turistički napredak od tog projekta ili su ostale samo kosti. Što se sve naplatilo projektom pogledajte u dokumentu.

Od prije godinu dana predstavnik Općine Prozor-Rama u Turističkoj zajednici HNŽ je Josip Juričić. „Tek sada saznajemo da je takvih davanja novca kroz tajne projekte bilo i ranijih godina, ali o njima Općina nije imala pojma“, rekao nam je Juričić.

Ostaje gorak okus da se netko opet poigrava Ramom. A zapravo tako je to kada se njome upravlja iz Mostara. Gdje su svi ti novci iz projekata turizma završavali, ne znamo. Neki kažu u solarnim elektranama, ali  one za sada nemaju veze sa turizmom. Neki kažu u političkim kampanjama, ili za plaćanje privatnih dugova, privatnih zabava, ali ni to nema veze sa turizmom.

Imamo li razvijen turizam?

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar