• Poljaci slavili u velikoj jurnjavi: Uništio nas je ubojiti Bielecki
  • Poljaci slavili u velikoj jurnjavi: Uništio nas je ubojiti Bielecki
  • Poljaci slavili u velikoj jurnjavi: Uništio nas je ubojiti Bielecki

Poljaci slavili u velikoj jurnjavi: Uništio nas je ubojiti Bielecki

KRAJ PRIČE Hrvatska neće u borbu za medalju u Riju. Karol Bielecki bio je nezaustavljiv za nas, zabio je 12 golova u triler utakmici gdje nikako nismo mogli uspostaviti ravnotežu

Razbila nas dva izvanredno raspoložena pojedinca

Po sedam golova Stepančića i Čupića nije bilo dovoljno za nešto više od poraza protiv danas sjajne Poljske. Zapamtili su nam ono ponižavanje iz Krakova i uspjeli vratiti prvom prilikom.

‘Kauboji’ će doma i neće u borbu za medalju zahvaljujući fantastičnomKarolu Bieleckom koji nas je izbombardirao iz svih pozicija (12 golova) i golmanu Pitoru Wyszomirskom. Čovjek je branio čuda i na kraju upisao 15 obrana.

U samom je početku utakmice bilo jasno kako nas čeka velika bitka, igralo se tu gol za gol sve do 18. minute kad smo se uspjeli odvojiti na 11-9 golomDuvnjaka. Potom smo imali nekoliko napada za povećavanje prednosti, ali nije išlo. Krenulo je zato Poljake, serijom 6-0 dolaze na 15-11 i dvije minute prije odlaska na odmor imaju 18-13.

Handball - Men's Quarterfinal Croatia v Poland | Autor: MARKO DJURICAfoto: MARKO DJURICA

Umjesto da se podignemo u nastavku, nastavili smo padati. Poljska bježi na šest razlike i svakog trenutka kad bi osjetili da smo ‘tu negdje’, ukazao bi se briljantni Bielecki i golčinama donosio Poljacima povećanje prednosti.

Nervoza ‘pojela’ Gojuna i Stepančića

Pri 21-16 za Poljsku, uspjeli smo doći na samo minus jedan serijom 4-0, probudili su se naši strijelci, kao i golman Stevanović koji je upisao tri obrane, međutim, probudio se njihov topnik Karol Jurecki i serijom golova čuvao prednost svoje reprezentacije.

Osam minuta prije kraja imali smo izjednačen rezultati, no onda smo grubim potezima, potom i isključenjima Gojuna i Stepančića ušli u bezizlazne situacije. Pali smo pod pritiskom, nervoza je odradila svoje. Završnicu smo odradili s igračem manje što je Poljska iskusno naplatila te zabila tri gola za odlazak na tri razlike minutu prije kraja.

Hrvatska se tako oprostila od borbe za medalje u Riju poslije sjajnih izdanja protiv Francuske i Danske u skupini. S pravom se očekivala borba za odličje, no ponovo smo zakazali u najvažnijem trenutku.

HRVATSKA – POLJSKA 27-30 (14-18)

HRVATSKA: Stevanović, Pešić; Duvnjak 5, Stepančić 7, Kopljar 1, Gojun, Horvat, Karačić, Štrlek 4, Čupić 7, Mamić 1, Slišković 1, Brozović 1, Kozina

POLJSKA: Szmal, Wyszomirski; Lijewski 7, Jachlewski 1, Krajewski, Bielecki 12 (3), Wisniewski 1, B. Jurecki 1, M. Jurecki, Jurkiewicz 2, Syprzak 2, Daszek 4, Kus, Szyba

SUCI: Geipel i Helbig (Njemačka)

SEDMERCI: Hrvatska 4/6, Poljska 3/3

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute, Poljska 4 minute

24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar