CVITANOVIĆ NA LISTI ZA HRVATSKI SABOR

CVITANOVIĆ NA LISTI ZA HRVATSKI SABOR

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ 1990, kandidat je za zastupnika u Hrvatskom saboru na skorim izbrima u Republici Hrvatskoj. Cvitanović je prvi Ramljak u toj ulozi, a upisan je kao drugi na Neovisnoj listi Željka Glasnovića.

Glasnović je prethodno odbio biti na listi HDZ-a, te se uz potporu HDZ-a 1990, Hrvatskog  saveza HKDU-HRAST, HSP-a Herceg-Bosne i HSP-a BiH odlučio na neovisnu listu. Listu nosi Glasnović, drugi je predsjednik “Devedesetke” Ilija Cvitanović, zatim Pero Barbarić Pepi (predsjednik HKDU-Hrast), Vesna Pinjuh, (predsjednica HSP Herceg-Bosne), Ante Zovko, Mirjana Ljubas-Ljubić, prof.dr Ivan Dragičević, dr. Mladenka Perković, Spomenka Šimović i Željko Koroman (HSP BiH).

Željko Glasnović već je prepoznat kao jedini zastupnik dijaspore koji je imao hrabrosti otvoreno govoriti u Hrvatskom saboru i koji može kvalitetno zastupati interese dijaspore i jačanje njezine uloge u političkom i gospodarskom životu RH, a posebno se zauzeti za položaj Hrvata u BiH. Jednako onako kako se kao čovjek i general dokazao u obrani svoje domovine u ratu.

Ilija Cvitanović kao osoba koja se na listi nalazi odmah iza nositelja Željka Glasnovića, prvi je Ramljak koji se nalazi u izglednoj  prilici da postane zastupnikom u Hrvatskom saboru. Sudeći po vidljivom raspoložnju  glasača iz svih mjesta u kojima se Neovisna lista Željka Glasnovića predstavlja na sastancima, skupovima ili kroz medije, i Glasnović i Cvitanović su vjerojatni pobjednici izborne utrke u XI. Izbornoj jedinici i budući zastupnici u Hrvatskom saboru. Međutim, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da ova lista osvoji sva tri mandata za dijasporu, što bi moglo značiti prekrenicu u odnosima Hrvatske prema Hrvatima izvan Hrvatske, posebno nama u BiH.

Vrijednost Neovisne liste i kandidata Glasnovića, Cvitanovića i drugih posebno dolazi do izražaja po činjenici da listu HDZ-a u XI. Izbornoj jedinici opet predvodi Božo Ljubić, izlizani i istrošeni političar koji je prepoznat po interesnim prelascima iz stranke u stranku, a posebno po perfidnom (neuspjelom) pokušaju da ugasi Devedesetku.

Nakon odluke generala Glasnovića da samostalno, zajedno sa Cvitanovićem i društvom,  nastupa na izborima za Hrvatski sabor u XI Izbornoj jedinici, svima nama kojima je stalo do budućnosti Hrvata u BiH ne preostaje ništa drugo nego toj odluci dati punu potporu, i to radi nas Hrvata u BiH kojima treba hrabrost i iskrenost generala Glasnovića, zatim Cvitanovića, Barbarića, Pinjuh, Zovke, Ljubas – Ljubić, Dragičevića, Perkovićke, Šimovićke  i Koromana. Zaslužuju da budemo uz njih.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar