Polovicom travnja novi natječaj za prijem u profesionalnu vojnu službu

Polovicom travnja novi natječaj za prijem u profesionalnu vojnu službu

Ministarstvo obrane BiH i Oružane snage BiH (OSBiH) će polovicom travnja objaviti natječaj za prijem 257 kandidata u profesionalnu vojnu službu (PVS) u sklopu Oružanih snaga BiH u početnom činu vojnika. – javlja Fena

Poseban tim MO i OSBiH otpočeo je s promocijom i najavama prijema u OSBiH u 2019. godini, a ciljna grupa su mladići i djevojke završnih razreda srednjih škola, kao i studenti fakulteta i sveučilišta u BiH, priopćeno je iz MOBiH-a.

Pored prijema vojnika u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika, MO i OSBiH uporedo vode aktivnosti pripreme i slanja djevojaka i mladića u vojne akademije izvan Bosne i Hercegovine, a sve u skladu s planovima bilateralne suradnje sa zemljama regije, ali i s Velikom Britanijom, Njemačkom, Austrijom, Sjedinjenim Američkim Državama, Turskom i Grčkom.

MO i OSBiH će, također, u profesionalnu vojnu službu u 2019. godini primiti i 60 mladića i djevojaka u početnom činu oficira, a obuka za ovu kategoriju će otpočeti tokom maja.

Iz MOBiH-a ističu kako se radi o dobroj prilici za mlade ljude da svoje zaposlenje, ili profesionalni razvoj započnu u našoj državi, ili da svoju edukaciju i profesionalno osposobljavanje započnu u nekoj od zemalja regije ili drugih partnerskih i prijateljskih zemalja, a potom se vrate i nastave služiti svojoj zemlji.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing