Pomoćnik načelnika Općine Prozor-Rama Josip Juričić o potpori gospodarstvu zbog koronavirusa

Pomoćnik načelnika Općine Prozor-Rama Josip Juričić o potpori gospodarstvu zbog koronavirusa

Na sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama održanoj 19. svibnja 2020. godine doneseno je niz mjera kao potpora gospodarstvu za ublažavanje posljedica koronavirusa. Između ostalog općina će isplatiti  800 KM po uposlenom.

S ciljem preveniranja dugoročnih štetnih posljedica i potencijalnog urušavanja dostignute razine zaposlenosti na području općine Prozor – Rama, Načelnik Općine koristeći prijedloge posebno formirane Radne grupe,  predlaže Program mjera potpore gospodarstvu općine Prozor – Rama  za ublažavanje posljedica koronavirusa i bolesti COVID -19.

Načelnik Općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević objavio je u četvrtak, 28. svibnja 2020.  Javni poziv za odabir korisnika potpore gospodarstvu općine Prozor-Rama za ublažavanje posljedica bolesti Covid-19.

Poduzetnicima i njihovim uposlenicima omogućit će se dobivanje potpore do 800,00 KM po uposleniku, uz određene korekcije samo za one poduzetnike koji već koriste potpore drugih razina vlasti, pri čemu se ne misli na aktualne potpore za plaće i doprinose vezane za koronavirus. Iz Povjerenstva za pripremu Pravilnika i Javnog poziva pojašnjavaju da kriteriji i način prijavljivanja nije toliko složen, traži se samo ono najosnovnije, a iz Agencije za lokalni razvoj su ukazali na spremnost pomaganja poduzetnicima pri prijavljivanu na ovaj Javni poziv.

Poslušajte razgovor s Josipom Juričićem, rukovoditeljom Službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije Općine Prozor Rama koji je gostovao na Radio Rami, 29.05.2020.

Tema razgovora bila je potpora gospodarstvu općine Prozor-Rama za ublažavanje posljedica bolesti Covid-19.

Josip Juričić potpora gospodarstvu

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar