Poplavila soba s dokazima u Tužiteljstvu BiH iz koje je nestalo 130.000 maraka

Poplavila soba s dokazima u Tužiteljstvu BiH iz koje je nestalo 130.000 maraka

Ured disciplinskog tužitelja radi na provjeri navoda iznesenih protiv bivše predsjednice Suda BiH Meddžide Kreso koju su kolege optužili za brojne zloupotrebe, a dio je iznio i Večernji list navodeći njezinu ulogu u etničkom čišćenju menadžmenta ovoga suda u dvanaestogodišnjoj vladavini. Da se vodi istraga, potvrđeno je i iz Ureda disciplinskog tužitelja Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine kojemu je na čelu vršiteljica dužnosti glavnog disciplinskog tužitelja Alena Kurspahić.

VSTV: ‘Vodimo istragu’

Po priopćenju, Ured disciplinskog tužitelja provodi istragu pritužbe formirane po službenoj dužnosti na temelju medijskih objava o navodnoj povredi dužnosti predsjednice Suda Bosne i Hercegovine Meddžide Kreso.
“Poštujući obvezu propisanu člankom 70. stavak 1. Zakona o Visokom sudbenom i tužiteljskom vijeću Bosne i Hercegovine, Ured po podnesenim pritužbama postupa u skladu s načelom povjerljivosti do donošenja odluke”, navedeno je u odgovoru na naš upit te je objašnjeno da se više informacija ne može dobiti…
Večernji list BiH

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar