Hrvatska: Popodne posljednji, peti krug konzultacija ili ime mandatara ili raspisivanje izbora

Hrvatska: Popodne posljednji, peti krug konzultacija ili ime mandatara ili raspisivanje izbora

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović održat će danas poslijepodne posljednji, peti krug konzultacija nakon kojega bi trebao biti poznat mandatar Vlade.

Predsjednica je jučer poručila da se danas mora znati ime mandatara Vlade, u protivnom će imenovati privremenu nestranačku Vladu i donijeti odluku o raspisivanju prijevremenih parlamentarnih izbora.

Da imaju potporu saborske većine hrvatskoj predsjednici su dokazali prvi čovjek Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko te čelnik Mosta Božo Petrov jučer poslijepodne. Prethodno je Most odustao od pregovora s koalicijom Hrvatska raste zbog, kako su izvijestili, vrbovanja koji su iz te koalicije vršeni na pojedine izabrane zastupnike Mosta u trenucima kada su te dvije strane već pregovarale o sastavljanju saborske većine i Vlade.

S obzirom na rok od 24 sata koji im je dala predsjednica, Petrov i Karamarko već su sinoć u središtu Mosta u Smičiklasovoj ulici dogovarali ime mandatara.

Konzultacije  s čelnicima parlamentarnih stranaka i izabranim saborskim zastupnicima na Pantovčaku počinju u 14 sati i predviđeno je da će trajati do 18.30 sati.

hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar